Vstopna stranŽigov žigIskanje duše dvojčice

Iskanje duše dvojčice

Besedilo: Žiga X Gombač
Ilustraciji: Jaka Vukotič

Kdo ve, kaj je tisto, kar nemirne duše tega sveta podi tja ven, v tuje dežele? Tja daleč, prek obzorij, v nove kraje, med neznane ljudi, na rob odkritega sveta? Je to želja po odkrivanju, je to nerazumevanje domačega ognjišča ali goreče hrepenenje odkriti dušo dvojčico, za katero veš, da obstaja tam nekje daleč, daleč stran?

image

Če bi vprašali drzno popotnico in pisateljico Almo M. Karlin (1889–1950), bi zelo verjetno odgovorila takole: »Vse našteto, dragi kolega. Še najbolj pa tisto zadnje, tisto, o duši dvojčici. Sicer pa, če si tako radoveden, pojdi z menoj, da vidimo, iz kakšnega testa si.« In sam bi takoj začel ... pakirati! Zakaj pa ne?
Alma M. Karlin je zame modelka in pol. Si vedel, da so jo na njeni osemletni poti po svetu skoraj pohrustali ljudožerci? Znašla se je na robu do tedaj znanega sveta.

Zaradi nevarnosti je v Južni Ameriki spala oborožena z zastrupljenim bodalom. Dobila je uši in malarijo, no, videla pa je tudi mnogo, mnogo lepih stvari, ki jih navadni smrtniki niso videli nikoli. In konec koncev je zaradi svojega nemirnega načina življenja spoznala tudi svojo dušo dvojčico. Košček njenega razburljivega potovanja lahko ujameš v razburljivi stripovski dogodivščini.

imageŽiga X. Gombač je mladinski pisatelj, ki z našo revijo že dolgo sodeluje. Z ilustratorjem Jakom Vukotičem v tem šolskem leto ustvarjata nov strip Znameniti.

V vsaki številki se bomo srečali z eno od velikih, zanimivih, drznih, ali navdihujočih osebnosti iz slovenske zgodovine. Rubrika Žigov žig pa bo stripu dodala pisateljev osebni pečat oziroma pogled.

Če želiš Žigu, ali obema ustvarjalcema stripa pisati in sporočiti svoje mnenje, jima lahko pišeš na naslov: National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana; s pripisom: Za Znamenitne. Ne pozabiti priložiti dovoljenja za sodelovanje, ki ga najdeš v vsaki številki ali tukaj.

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.