Vstopna stranVsebinaUstvarjalnice: Snežaki, zimski veseljaki

Ustvarjalnice: Snežaki, zimski veseljaki

Besedilo in izdelki: Rada Kos
Fotografije: Tadej Maligoj

Zimaaaaa! Kjeeeeeee si? Nam se snežake delat mudiiiiiii!

Potrebuješ:image

 • volno za polstenje
 • vročo vodo
 • tekoče milo
 • skledo
 • šivanko
 • debelejšo nit
 • pekač
 • mehurčkasto folijo
 • iglo za suho polstenje
 • želodove kapice
 1. Kroglice za snežene kepe snežakov najprej oblikuj na suho. Iz velike kepe volne za polstenje potegni na plan manjši pramen, ki ga zavozlaš na sredini. Konca ovij okoli vozla. Iz volne potegni drug pramen, s katerim na trdo oviješ prejšnjo kroglico. Najbolje je, da s suho volno narediš vse kroglice hkrati. Za snežaka potrebuješ pet kroglic. Tri različno velike za snežakovo telo in dve majhni za roki.
 2. image
 3. Pripravi si skledo z vročo vodo. Vanjo nabrizgaj malo tekočega mila in premešaj. V levo roko primi kroglico, z desno nanašaj z roko vročo milnico, dokler ni kroglica mokra. Kroglico začni nežno stiskati z roko. Nežno jo gladi in med rokami nežno svaljkaj, da se volna prepoji in milo ustvari bogato peno. Kroglica oz. kepa mokre volne tako počasi postaja vse trša.
 4. Kroglico svaljkaj med dlanmi vedno hitreje in močneje. Toliko časa, dokler ne postane čisto trda. Med delom roke in kroglico ves čas pomakaj v vročo milnico. Na takšen način oblikuj vseh 5 kroglic. Ko meniš, da je dovolj trda, jo speri pod tekočo vodo. Dobro jo ožmi, da iz nje iztisneš čim več vode. Nato jo položi na brisačo in s stiskanjem popivnaj čim več vode.
 5. V pekač položi mehurčkasto folijo. Za korenček oblikuj čisto tanek svaljek iz oranžne volne. Namoči ga z milnico in svaljkaj s prsti ob podlago, dokler ne postane trd. Tako kot kroglice, operi tudi korenček. Kroglice in korenček položi čez noč na radiator, da se posušijo.
 6. image
 7. Z debelejšo nitjo in s šivanko nanizaj najprej v eno smer eno na drugo kroglice za telo. Šivanko obrni in nit napelji še v drugo smer. Na glavi pusti zanko za obešanje. Na spodnji strani snežaka naredi vozel. Z drugo nitjo najprej nanizaj eno roko, potem pojdi z iglo skozi sredino srednje kroglice in na koncu nanizaj še drugo kroglico za roko. Šivanko obrni in nit napelji še v drugo smer. Kroglice na niti stisni in konca zaveži skupaj. Ostanke niti odreži.
 8. Med prsti oblikuj čisto mini kroglice iz črne volne. Namesti jih na trebušček za gumbe in na glavo za oči. V kroglice snežakovega trebuščke jih utrdi z iglanjem z iglo za polstenje. Ta ima na svoji osti zobce, ki zagrabijo volnena vlakna in jih porinejo globoko v kroglico. Na enak način utrdi korenček. Najprej ga odreži na ustrezno dolžino, nato pa z iglanjem utrdi ob korenu na sredino glave snežaka.

Snežakom na glave povezni čepice, želodove kapice, ki si jim z žebljičkom naredil luknjice na sredini. Skoznje napelji vrvico za obešanje.

 

image


Facebook Junior.si

Vpiši se


Ime Geslo

Anketa


Kdo ali kaj je Perun?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov