Vstopna stranVsebinaNenavadna živalska prijateljstva

Nenavadna živalska prijateljstva

Fotografija: © Shutterstock / coka

image

Pes pomirja geparda
Columbus, ameriška zvezna država Ohio

Mladi gepard Emmett je imel prvih nekaj tednov življenja pljučnico in zanj so skrbeli noč in dan. Njegovo okrevanje so spremljali dobri ljudje v naravovarstvenem rezervatu Wilds v Cumberlandu v ameriški zvezni državi Ohio. Ko pa je Emmett ozdravel, so ga preselili v živalski vrt v Columbusu.
Gepardi so po naravi previdne živali. Emmett pa je imel ob rojstvu težave, zato se je oskrbnikom zdelo, da mora imeti prijatelja. Živali so lahko osamljene prav tako kakor ljudje. Če imajo prijatelja − žival, s katero se družijo in celo crkljajo − se bolje razvijajo. In tu nastopi psiček Cullen. Očarljivi puhasti mladič je takoj postal Emmettov prijatelj.
Mladiča se zelo rada skupaj igrata. Pri tem pa je najbolje to, da Emmett in Cullen opozarjata obiskovalce živalskega vrta, da so gepardi ogrožena vrsta, ki jo moramo zaščititi.

Želva sprejme povodnega konja
Mombasa, Kenija

Ko je bil povodni konj Owen še mladič, je v cunamiju izgubil družino. Ljudje so ga rešili in odpeljali v zavetišče za divjinske živali v afriški državi Keniji. Toda Owen ni mogel živeti z drugimi povodnimi konji v parku, saj ga niso sprejeli medse. Osebje je sklenilo, da bo živel v ogradi z želvo po imenu Mzee.
Owen je po tragediji še kako potreboval prijateljico, zato je želvi sledil vsepovsod. Mzee najprej ni vedela, kaj naj si misli o novem občudovalcu. Kmalu pa sta postala velika prijatelja. Owen se je celo začel vesti kot želva, saj je jedel isto hrano kot Mzee in spal ponoči, ne podnevi kot drugi povodni konji. Želve sicer ne slovijo po družabnosti, toda Mzee se je očitno rada družila z mladim povodnim konjem. Skupaj sta jedla listje, plavala in pogosto dolgo dremala. Mzee je včasih celo iztegnila vrat, da jo je lahko Owen ljubeče polizal.

Še več zgodb o nenavadnih živalskih prijateljstvih si lahko prebereš v junijski številki revije National Geographic Junior.

image


Facebook Junior.si

Anketa


Najstarejše drevo v Sloveniji je:


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izdelava spletne strani :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov