Vstopna stranVsebinaFotografske zgodbe

Fotografske zgodbe

Besedilo: Luka Dakskobler
Fotografije: Andrew Obeng (Luka); Luka Dakskobler (ostalo)

imageFotograf Luka Dakskobler z našo revijo sodeluje že 15 let, vse od začetka njenega izhajanja. Pri delu se mu je zgodilo marsikaj zabavnega in nenavadnega: vozil se je v avtu z več tisočimi čebelami, napadel ga je galeb, izgubil se je v neurju, letel s helikopterjem in spoznal deklico, ki se sporazumeva z očmi. Poprosili smo ga, da nam zaupa nekaj zgodb, ki se skrivajo za nastankom njegovih fotografij.

Z Lyro v ledeni Vipavi
Psička Lyra je bila ena najboljših slovenskih tekmovalk v pasjem frizbiju v Evropi. In najbolj pameten pes, kar sem jih kdajkoli srečal! Če namreč si z njo govoril kot s psom, te je le gledala kot bedaka, saj je v resnici razumela cele stavke. Ko sem pripravljal zgodbo o Lyri, sem moral z njo tudi na kopanje v ledeno mrzlo reko Vipavo. Bila je neumorna, jaz pa vedno bolj premražen, a za fotografijo, ki je nastala, sem potrpel tudi to.
image

Pomoč za Barbaro
S pomočjo fotografije sem spoznal veliko izjemnih ljudi. A najbolj izjemna med njimi je zame Barbara. Barbara je deklica s cerebralno paralizo, ki se zna sporazumevati z očmi, saj ne more govoriti. Njena sreča in veselje sta nalezljiva, toda zgodba o njej in njeni družini je žalostna, zato sem jim poskušal pomagati. Zgodbo smo najprej objavili v Juniorju, naposled pa smo prek Televizije Slovenija za njeno družino zbrali več kot 21 tisoč evrov pomoči.
image

Večni izziv: ogenj
Med fotografiranjem prireditev – še posebej festivalov uličnega gledališča –  me komaj še kaj preseneti. A moj največji izziv ostaja ogenj. Svetlost ognja se neprestano spreminja, zato je težko s pravimi nastavitvami fotoaparata ujeti najbolj dramatične trenutke med ognjenimi predstavami. Pogosto moram imeti “popravni izpit”.
image

Želiš sodelovati na 14. imageJuniorjevem natečaju za najfotografijo?

Preberi podrobnejše podatke o pogojih in nagradah.

 

image


Facebook Junior.si

Anketa


Mačji panda ali rdeči panda sodi med:


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izdelava spletne strani :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov