Vstopna stranVsebinaArhiv

Za kulisami novega filma - Alvin in veverički 3

Besedilo: Johnna Rizzo
Fotografija: Z DOVOLJENJEM TWENTIETH CENTURY FOX / BLITZ FILM &VIDEO DISTRIBUTION

V novem filmu Alvin in veverički 3 se kožuhasti prijatelji odpravijo križarit na odprto morje. Toda Alvin, Simon in Theodore nepričakovano nasedejo na otoku, na katerem je tudi živahen delujoč ognjenik. V filmu se prave dogodivščine prepletajo z animacijo – toda, kako so pravi igralci sodelovali z digitalnimi junaki? NG Junior je pokukal za kulise, da bi našel odgovore na vse uganke.

image

Preobleci se, hitro!
Alvinov manager David veverički zabiča, da mora v posteljo, toda mala žival ima drugačne načrte. Pod pižamo si je nadel smoking in ko se ponudi priložnost, si pižamo hitro sleče in se izmuzne ven. Animatorji so ta prizor ustvarili tako, da so risbo Alvina v pižami postavili čez sliko Alvina, oblečenega v smoking. Računalnik so programirali tako, da je hitro odstranil zgornjo animacijo in prikazal Alvina v smokingu.

Drsenje in drvenje
Ko močan sunek vetra lovi Alvinovega zmaja, ga Simon priveže za ležalnik in tako prepreči, da bi prijatelja odneslo z ladje. Toda veter ležalnik premika po vsej palubi. Da bi ležalnik drvel naokoli z največjo hitrostjo, je koordinator kaskaderjev Mickey Giacomazzi palubo premazal s čebeljim voskom. Nato so kaskaderji z vrvmi vlekli ležalnik po palubi. Animatorji so vrvi zbrisali s filma in namesto tega dodali vrv zmaja ter veveričke.

Kraljice plesa
Na križarski ladji imajo Chipettes, dekliška glasbena skupina veveričk, plesni nastop z nekaj ljudmi. Med tekmovanjem vrže človeški plesalec Brittany v zrak, ta pa se odbije od boka drugega človeka. Filmski mojstri so posneli plešoče ljudi, nato pa so dodali še digitalne veveričje glasbenice. Da bi se ljudje res odzivali tako, kot bi bile v njihovi bližini živali, so koreografi vanje med snemanjem metali plišaste živali.

Vroče
Bruhajoči ognjenik prežene veveričke, ki si začnejo brezglavo iskati zavetje. Ustvarjalci filma so želeli doseči učinek, kot bi pesek letel vsenaokrog, ko koščki lave padajo na plažo. Zato je filmska ekipa v pesek zakopala posode z majhnimi količinami eksploziva in jih sprožila z daljinskim upravljavcem. Koščke lave so dodali digitalno.

Zibanje na morski gladini
Ko papirnati zmaj odnese veveričke daleč stran, David takoj skoči na jadralnega zmaja, da bi se podal za njimi. Ian, zlobni glasbeni producent, ki bi rad uničil skupino, zgrabi Davidovo nogo, da bi ga ustavil. Zato se oba prekucneta v morje. Ker je Ian oblečen kot pelikan, ki je maskota ladje, se v morju guga kot boa. Da bi lahko plaval na morski gladini, ima igralec, ki igra Ianovo vlogo, rešilne jopiče na nogah in bokih, tako kot bi imel plenice. Njegova obleka je napolnjena s koščki penaste gume.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Kako je ime blejski gospodični, ki se skupaj s Francom Ferdinandom, prevaža z muzejskim vlakom?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.