Vstopna stranVsebinaArhiv

Junaška mama

Besedilo: John Micklos, Jr.
Fotografija: JEAN-FRANÇOIS LAGROT / SAX ROHMER LTD

V kenijskem narodnem rezervatu Masal Mara National Reserve odmevajo klici na pomoč. Oglaša se levček, ki je obtičal na strmini. Pod strmino je reka, kjer lačni plenilci prežijo na plen. Če bi mladič padel v vodo, bi lahko pristal v krokodiljih ustih. Toda k sreči na pomoč prihiti levova mama. Ji bo uspelo pravočasno rešiti svojega mladiča?

image

1) Mali lev se poskuša obdržati na strmini
Levinja se začne počasi spuščati po pobočju. Toda prestrmo je, zato se mora umakniti nazaj. Levček milo joče, toda vsakič, ko se poskuša premakniti navzgor, zdrsi še nižje proti reki. Mama nemočno opazuje mladiča. »Oba se zdita na smrt prestrašena, toda ne vesta, kaj storiti,« pravi Jean-François Lagrot, fotograf, ki je dogodek ujel v objektiv.

2) Na pomoč prihiti krdelo
Na rob strmine pridejo še štirje levi iz krdela in se poskušajo spustiti do mladiča. Toda tudi zanje je pobočje prestrmo in drug za drugim odnehajo. Zdaj je mladič že tako izčrpan, da se komaj premika. Morda ne bo mogel več dolgo zdržati na pobočju. Njegova mama se zaveda, da nima več veliko časa, zato se začne hitro spuščati po strmini navzdol.

Več o junaški mami preberi v februarski številki NG Juniorja.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.