Vstopna stranVsebinaArhiv

Izza kulis novega filma Eragon

Besedilo: Heather E. Schwartz
Fotografije: ILM/ Twentieth Century Fox, z dovoljenjem Random House Children’s Books, z dovoljenjem Založbe Grlica

Izza kulis novega filma Eragon

V kinematografih so začeli vrteti nov domišljijski film Eragon. Ali veš, da je film nastal po knjižni predlogi Eragon, ki jo je napisal pisatelj Christoper Paolini?

Izza kulis novega filma EragonEragon je povsem navaden kmečki fantič v deželi Alagaësia – dokler ne najde zmajevega jajca. V novem filmu Eragon, posnetem po knjižni uspešnici Christopherja Paolinija, hudobni neznanci, ki delajo za zlobnega kralja, iščejo to jajce in pri tem ubijejo Eragonovo družino. S pomočjo vil, škratov in zmajčice Saphire se mora Eragon naučiti, kako lahko premaga kralja in reši svojo deželo. NG Junior je pokukal za kulise mističnega sveta tega filma, v januarski številki Juniorja si preberi kako so ga snemali.

Skupaj z Založbo Grlica dajemo možnost, da si prislužiš knjigo Eragon. Odgovori na vprašanje: Kako je ime zmaju, ki pomaga Eragonu pri boju z zlobnim kraljem Galbratroixem? Svoj odgovor pošlji do 15. januarja 2007 na National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana oz. na .. Podarili bomo tri knjige.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.