Vstopna stranVsebinaArhiv

Izdelaj svoj mačji kostum!

Fotografije: Rebecca Hale / NGS

Za letošnjega pusta lahko s takšnim kostumom požanješ veliko navdušenja, poleg tega pa pripomoreš k ozaveščanju, da velike mačke potrebujejo pomoč. Levi, tigri, gepardi, leopardi, jaguarji in druge velike mačke naglo izginjajo, saj so zaradi človeka žrtve pomanjkanja življenjskega prostora.

Lev

imagePotrebuješ: - rumeno trenerko s kapuco - rumeno klobučevino - pisana debela volna rumene in rjave barve - varnostne zaponke - rjavo barvo za obraz Kako izdelaš kostum Na glavo si povezni kapuco. Odreži kos volne, ki mora biti dovolj dolg, da si ga lahko zavežeš okrog glave. Nanj okrog in okrog zaveži deset centimetrov dolge koščke volne enake barve. Enako naredi na zapestjih. Da bi naredil rep, odreži daljši kos klobučevine in na konec z lepilom prilepi sukanec. Iz klobučevine izreži še dve ušesi. Okrog kapuce zaveži levjo grivo in jo pritrdi z varnostnimi zaponkami. Pripni si še ušesa in rep in zavihke iz volne na zapestja. Z rjavo barvo si pobarvaj obraz, nariši levje brčice. Zdaj si pripravljen in lahko začneš vaditi levje rjovenje.

Gepard

imagePotrebuješ: - rumeno trenerko s kapuco - rumeno klobučevino - črno barvo za blago - gobo v obliki kroga - varnostne zaponke - črno barvo za obraz - pravokotnik iz kartona Kako izdelaš kostum Trenerko obrni tako, da bo notranji puhasti del na zunanji strani. Nato namoči gobo v črno barvo za blago in na majici naredi odtise pik. Počakaj, da se barva posuši. Nato pike nariši še na zadnji strani. Iz klobučevine izreži ušesa in jih z varnostno zaponko pritrdi na kapuco. Starše prosi, naj ti pomagajo izrezati karton v obliki televizijskega ekrana. Karton pobarvaj črno. Nariši si še črn nos in pike po obrazu in se pripravi na snemanje – pravkar te je opazila ekipa National Geographica!

Snežni leopard

imagePotrebuješ: - sivo trenerko - črno klobučevino - umetni sneg - čopič - črno, rjavo in belo barvo za blago - posebno košarico za priboljške Kako izdelaš kostum Trenerko obrni tako, da bo notranji puhasti del na zunanji strani. Nato nanjo nariši nepravilne kroge s črno barvo. Ko se barva posuši, notranjost krogov pobarvaj z rjavo. Na sredino majice nariši bel trebušček. Iz klobučevine izreži ušesa in si pomagaj z belo barvo za blago, da bodo videti puhasta. Ko se ušesa posušijo, jih pripni na kapuco. Košarico za priboljške napolni z umetnim snegom.

Jaguar

imagePotrebuješ: - rjavo srajco - rjave hlače - varnostne zaponke - nagačenega jaguarja - vejice zelene ovijalke (lahko jo kupiš v trgovini) Kako izdelaš kostum Obleci si hlače in srajco, nato si okrog rok in trupa ovij zelenje. Na blago ga pritrdi z zaponkami. Na ramena si pripni še plišastega jaguarja. To je edina mačka, ki je ne bo motilo, če bo negibno sedela na drevesu.

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.