image

Nevidna mačka

Na Aljaski in v Kanadi je kanadskih risov na pretek. V Koloradu in drugih 48 južneje ležečih ameriških zveznih državah pa so redkejši. Tako redki, da jim rečejo kar »nevidne mačke«. Zato znanstveniki preiskujejo gozdove, kjer risi živijo in ugotavljajo, kaj potrebujejo. Kaj so ugotovili doslej?


Skrito jezero, skriti baron

Gotovo poznaš presihajoče Cerkniško jezero. Kaj pa veš o Valvasorju?

Morske vidre: prisrčne in srčne

Že res, da so morske vidre videti kot srčkane, nežne puhaste kepe, toda v resnici so močni, odporni in žilavi plenilci, ki se iz dneva v dan postavljajo po robu plenu, okolju in drug drugemu. Pravzaprav večina ljudi ne zmore tega, kar zmorejo vidre. Preberi, zakaj veljajo za silake med prebivalci oceana.

Kako smo v objektiv lovili zverinice

Bila je lepa jesenska sobota, ko smo se z nagrajenci Juniorjevega fotografskega natečaja odpravili na fotosafari v Živalski vrt Ljubljana. Hranili smo alpake, medveda in volkove ter se srečali še drugimi zanimivimi živalmi. Preveri, kaj vse smo ujeli v svoje objektive!

Ustvarjalnice: Na belem konjičku

V vsakem domu (ali pri babici) lahko najdemo nekaj ostankov volne in kak košček kartona. Včasih pa tudi zlat papirnat krožnik s čipkastim robom, na katerem je bila torta iz slaščičarne. Vse to lahko povežeš skupaj in narediš recikliran okrasek za smrečico.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Odrasla morska vidra je velika kot:


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izdelava spletne strani :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov