image

Nenavadna živalska prijateljstva

Živali so lahko osamljene prav tako kakor ljudje. Če imajo prijatelja − žival, s katero se družijo in celo crkljajo − se bolje počutijo. Toda … ali lahko prijateljujeta gepard in pes? Želva in povodni pes? Preberi 10 resničnih zgodb o zanimivih najboljših prijateljih.


25.000 km/h skozi gobovo juho

Letos nas je obiskal Randy Bresnik, Nasin astronavt slovenskih korenin. Njegov pradedek in prababica sta bila iz Ljubnega ob Savinji ter Luč. Pred kratkim se je po 139 dnevih v vesolju vrnil z Mednarodne vesoljske postaje. Zaupal nam je najbolj osupljiva dejstva o bivanju v vesolju.

Dobrodošli na otoku lisic

Pred nekaj desetletji je živelo na Kanalskih otokov okrog 4000 lisic. Pred kratkim pa so skoraj izginile. Ljudje so spremenili življenjski prostor lisic in ga tako ogrozili, da je bilo leta 1999 na otokih samo še okrog sto lisic. Znanstveniki so morali skovati drzen načrt, kako jih rešiti.

Potopljeni zaklad

So ti zgodbe o zakladih, ki se skrivajo na dnu morja, kdaj burile domišljijo? Pri hrvaškem otoku Mljet se je pred več stoletji potopila trgovska ladja z dragocenim tovorom.

Gremo ven!

Dolgi poletni dnevi prav kličejo po pustolovščinah na prostem. Svet narave je izvrsten prostor za raziskovanje ali za pobeg v domišljijo – tu se najde za vsakogar nekaj. Pripravili smo nekaj predlogov za začetni navdih.

Ustvarjalnice: Zajtrk s kiti

V poletnih Ustvarjalnicah si lahko izdelaš drugačen in malo nenavaden pogrinjek. Porabil boš stare kavbojke, kar je zelo okolju prijazno, in jih potiskan s krompirjevimi štampiljkami. Pa dajmo!


image


Facebook Junior.si

Anketa


Najstarejše drevo v Sloveniji je:


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izdelava spletne strani :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov