image

Odrini na podmorski safari

Na pustolovski plovbi okrog sveta se srečaj z imenitnimi morskimi živalmi, odkrij osupljiva in zabavna dejstva.


Zakopane skrivnosti

Starodavni egiptovski kip, ki mu pravimo Sfinga, ima veliko skrivnosti. Zdi se, da so raziskovalci našli odgovor na vprašanje, kdo jo je zgradil.

Podmorske superzvezdnice

Na svetu je približno 300 vrst hobotnic, ki izvajajo akrobatske gibe in brizgajo črnilo, ki deluje kot čarobni ščit, in še in še. Preberi, kakšne supermoči imajo hobotnice.

O ribičih, peškadorkah in veliki pošasti

Razsikovali smo tisočletno tradicijo slovenskih ribičev v tržaškem morju. Ker je nekaj posebnega, so v Križu postavili zelo poseben Ribiški muzej tržaškega primorja.

En dan z reko Muro

Ali si kdaj želel preživeti dan ob Amazonki in v njenem tropskem deževnem gozdu, kjer se skriva izjemna pestrost živalskega in rastlinskega sveta? Spoznaj in doživi Muro – »slovensko Amazonko«!

Ustvarjalnice: Kje so naše ladje

Potepanja po plaži so prava dogodivščina. Kaj vse lahko najdeš! Iz lesenih naplavin ustvari ladjice, ki bodo morda ponovno zaplule širnim oceanom naproti.

ZaKuhaj: Palačinke malo drugače

Pripravi si palačinke, ki jih boš lahko vzel s seboj na poletni izlet v naravo ali na raziskovanje rečnih strug ter morskih globin.

Veliki živalski premetenci

Tako kot ljudje tudi nekatere živali lahko prelisičijo druga živa bitja – celo ljudi. Prikrijejo se v okolici ali uporabijo možgane. Misliš, da te vlečemo za nos? Preberi zgodbe o živalskih norčijah in presodi, ali so resnične ali ne.

Lažno jezero

Verjetno misliš, da lahko samo v sanjah vidiš človeka, ki hodi po oblaku. Toda ta nenavadni prizor resnično obstaja – ne samo v tvoji glavi. V kraju Salar de Uyuni v južnoameriški državi Boliviji. Spoznaj največjo slano puščavo na svetu, ki ustvarja osupljive privide.

Od prtičkov do mutantov in tankov

Učilnica je taka, kakršne so običajne učilnice. Na stenah so zemljevidi in matematične formule, v omarah učni pripomočki, spredaj tabla in pred njo klopi s stoli, na čelu ena večja miza za učiteljico. Toda ta ne sedi na svojem stolu, pač pa med učenkami sredi učilnice. Le kakšna šola je to?

Zakuhajmo spremembo!

Na poseben dan v mesecu maju, letos je to 19. maj, otroci in ambasadorji iz vsega sveta obeležujejo mednarodno pobudo Food Revolution. Zasnoval jo je znani kuharski mojster Jamie Oliver. Le kaj nam je »zakuhal«?

Ustvarjalnice: Hiša z zeleno streho

Star pulover, ki je svoje modne čase pustil že daleč za seboj, je še vedno uporaben. Iz odrezanega rokava lahko izdelamo okrasni cvetlični lonček v obliki hišice. Okrasna cvetlica bo postala zelena streha, te pa so zadnje čase še kako v modi.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Katera žival ima na glavi rog, zato ji rečemo tudi morski samorog?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izdelava spletne strani :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov