image

Turbogepard

Gepardi so prvovrstni plenilci, ki se za večerjo zelo potrudijo. So najhitrejše kopenske živali − tečejo lahko 105 kilometrov na uro. Znanstveniki so zato do nedavnega uspeh pri plenjenju pripisovali ravno hitrosti. Z najsodobnejšo tehnologijo so preučili, kako se mačka giblje, in našli presenetljive odgovore na vprašanje, zakaj je gepard tako hiter plenilec.


Moje zmajske poti

Avtor reportaže, dr. Marko Frelih ni odpotoval v Azijo, kjer mrgoli zmajev, prav tako na severu Evrope ni iskal zmajevih sledi iz obdobja Vikingov, ampak je ostal doma, saj že dolgo ve, da je tudi Slovenija dežela zmajev.

Fant z oblaki

V novem filmu Fant z oblaki je kar nekaj prizorov, ki so osupljivi: na primer bližnje Niilasovo srečanje z orjaškim losom, padec v reko ali drzno preskakovanje ovir. Preveri, kako so jih posneli.

Ustvarjalnice: Beneška maska

Bleščeče maske, ki jih srečujemo na uličicah Benetk v času pustnega karnevala, izvirajo iz obdobja razcveta Beneške republike in razkošnega življenja tamkajšnjih bogatašev. Leta 1296 so v mestu uradno določili praznovanje na zadnji dan pred postom, s čimer je beneški karneval postal javni praznik.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Od katerega stoletja dalje ljudje izdelujejo snežake?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izdelava spletne strani :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov