image

10 izjemnih mačk

Ti je črna mačka prekrižala pot? Mogoče imaš danes srečo! Ljubitelji mačk vedo, da lahko vsaka mačka pomeni kaj dobrega, na primer ugodje in družbo. Prav zato ljudje živijo z njimi že tisočletja in jih obožujejo še danes. Preberi zgodbe desetih mačk, ki dokazujejo, da so to zares čudovite živali!


Skrivnosti zgodovine

Te zanimajo nenavadne sledi, zastarani primeri in nerazvozlane uganke iz preteklosti? Preberi, katere sledi so odkrili znanstveniki in zgodovinarji v petih najbolj skrivnostnih primerih na svetu.

30 norih dejstev o plenilcih

So pikapolonice plenilke? Ali ris lahko napade živali, ki so dvakrat večje od njega? Se ti sanja, katere živali so največji plenilci na svetu? Ugrizni v osupljiva in nenavadna dejstva o plenilcih!

Rimske geme

Kaj nam pripovedujejo rimske geme, drobni predmeti iz okrasnega kamna ali stekla z reliefno podobo. Oglej si nekaj prekrasnih primerkov rimskih gem, najdenih na obmmočju današnje Slovenije.

Mačje ustvarjalnice

Imaš doma dolgočasno torbico ali vrečko iz blaga? Naredi si mačka na žaklju! Če tega ne rabiš, pa si iz papirnatega tulca in kartona naredi svojega mačkona.

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko časa se razgrajuje plastična vrečka?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.