image

Veliki živalski premetenci

Tako kot ljudje tudi nekatere živali lahko prelisičijo druga živa bitja – celo ljudi. Prikrijejo se v okolici ali uporabijo možgane. Misliš, da te vlečemo za nos? Preberi zgodbe o živalskih norčijah in presodi, ali so resnične ali ne.


Lažno jezero

Verjetno misliš, da lahko samo v sanjah vidiš človeka, ki hodi po oblaku. Toda ta nenavadni prizor resnično obstaja – ne samo v tvoji glavi. V kraju Salar de Uyuni v južnoameriški državi Boliviji. Spoznaj največjo slano puščavo na svetu, ki ustvarja osupljive privide.

Od prtičkov do mutantov in tankov

Učilnica je taka, kakršne so običajne učilnice. Na stenah so zemljevidi in matematične formule, v omarah učni pripomočki, spredaj tabla in pred njo klopi s stoli, na čelu ena večja miza za učiteljico. Toda ta ne sedi na svojem stolu, pač pa med učenkami sredi učilnice. Le kakšna šola je to?

Zakuhajmo spremembo!

Na poseben dan v mesecu maju, letos je to 19. maj, otroci in ambasadorji iz vsega sveta obeležujejo mednarodno pobudo Food Revolution. Zasnoval jo je znani kuharski mojster Jamie Oliver. Le kaj nam je »zakuhal«?

Ustvarjalnice: Hiša z zeleno streho

Star pulover, ki je svoje modne čase pustil že daleč za seboj, je še vedno uporaben. Iz odrezanega rokava lahko izdelamo okrasni cvetlični lonček v obliki hišice. Okrasna cvetlica bo postala zelena streha, te pa so zadnje čase še kako v modi.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Največja slana puščava na svetu je v:


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov