image

9 živali, ki so spremenile svet

Živali nam pomagajo, nas zabavajo, pomirjajo … dajejo pozitiven zgled in vzpodbudo. S svojim namernim ali nenamernim ravnanjem nam devet živali iz tokratne številke daje zagon za našo še večjo aktivnost in pripravljenost pomagati. Preberi zgodbe 9 živali, ki so spremenile svet.


Skrivno življenje ork

Spoprijateljevanje z drugimi delfini, všečkanje zabavnega početja, klepetanje – orke imajo verjetno najboljše družabno omrežje vseh časov.

Magični svet kemije

Tvoje kosilo, čevlji, ki jih nosiš, cesta po kateri tekaš, zrak, ki ga dihaš ter celo ti – vse je zgrajeno iz atomov. Predstavljaj si jih kot zelo, zelo, zelo majcene (Lego) kocke, različnih velikosti, oblik in barv. Iz njih lahko zgradiš vse mogoče … Ko pa se med seboj povežejo pravi, se zgodi čarovnija!

Ustvarjalnice: Koinibori ali leteče ribe

Poletne sapice so kot nalašč za spuščanje zmajev. Ob močnejšem vetru jih je mogoče dvigniti v višave, kjer lahko dolgo časa jadrajo na modrem poletnem nebu.

Ustvarjalnice: Svetilniki

Velike plastenke vode lahko spremenimo v keglje. Oblepljene s časopisom, pobarvamo v različne podobe. Letnemu času primerno smo tokrat naredili svetilnike.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.