image

Kako poseben je svet okoli nas!

Žiga X. Gombač je marsikaj; zase najrajši pravi, da je medijski multipraktik. V resnici je strašno vedoželjen, svet ga zanima in narava izpolnjuje. Posebej za našo aprilsko številko v kateri praznujemo dan Zemlje, je spregovoril o svojih pogledih na varovanje narave. Spoznaj Juniorjevega gostujočega ekourednika!


Onesnaževanje

Plastični odpadki se nikoli popolnoma ne razgradijo. Pogosto konča v vodi, kjer izloča strupene kemikalije, pa še živali mislijo, da je hrana. V oceanu vsako leto pristane 8,8 milijona ton plastike, ki ogroža več kot 700 vrst morskih živali.

Uničevanje življenjskega prostora

Jaguarji niso edine živali, ki izgubljajo dom − izguba življenjskega prostora predstavlja največjo nevarnost kar 85 odstotkom vseh ogroženih rastlinskih in živalskih vrst.

Upad biotske raznovrstnosti

Če bi samo ena vrsta − želve, morski psi ali morska trava − izginila, bi najverjetneje izginila tudi druga vrsta, ki je povezana s prvo. Če izgine ena sama vrsta, so ogrožene tudi številne druge.

Včasih celo 17, pogosto pa nič

Obiskali smo skrivnostno in slikovito pokrajino Pivških jezer. Pridi z nami!

Ustvarjalnice: Medvedek

Najbolj priljubljena igrača med plišastimi živalmi je zagotovo medvedek. Ne samo v Sloveniji, ki ji lahko upravičeno rečemo tudi dežela medvedov, temveč po vsem svetu.


image


Facebook Junior.si

Anketa


S kakšne razdalje lahko slišiš regljanje žab?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izdelava spletne strani :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov