image

Najredkejši leopard na svetu

Amurski leopard je smrtonosna kombinacija hitrosti, moči in mojstrskega prikrivanja v okolju, zato se zdi, da ima vse, kar potrebuje, da preživi. Toda še pred nedavnim − potem ko so jim ljudje več desetletij krčili življenjski prostor in jih protizakonito lovili − je ta ogrožena vrsta skoraj izumrla. A amurski leopardi se spet postopoma vračajo ...


Narodna parka – brata

Celotna Slovenija je kar desetkrat manjša od Oregona (ki je le ena izmed 50-ih zveznih držav ZDA) in ima en sam narodni park. Američani imajo v svoji veliki deželi skupaj kar 60 narodnih parkov. Preberi, kako sta ta dva narodna parka – eden v Sloveniji in drugi v Združenih državah Amerike – postala brata!

Pujsi : mopsi

Pujsi slovijo po tem, da so umazani, ampak to so samo natolcevanja. V resnici so zelo čiste in bistre živali! Potem so tu še neverjetno prisrčni psi – mopsi. Če bi ti dve živali tekmovali, katera bi se boljše odrezala? Preveri!

Ustvarjalnice: Semenske bombe

Spomladi, ko narava kipi od življenja, se lahko lotiš vzgoje rastlin tudi na drugačen način. Semenske bombe so star način pogozdovanja, ki je v današnjem času postal orodje sodobnih vrtnarjev po vsem svetu.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko dni so stari Egipčani izdelovali mumijo?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.