image

Pande na prostosti

Vzreja orjaških pand gre Kitajcem dobro od rok. A to ni dovolj. Zdaj te ogrožene živali pripravljajo tudi na življenje v divjini ter jih vračajo v naravo. A kaj, ko so tam izpostavljene različnim nevarnostim ...


Skrivnosti Zlatih vrat

V San Franciscu, ameriški zvezni državi Kalifornija, stoji most Zlata vrata ali Golden Gate Bridge, ki je naravnost osupljiv. Je prvi most na svetu, ki ima nosilni steber postavljen kar sredi oceana. Spoznaj še druge razloge, zakaj ta tehnološki čudež jemlje sapo!

Vuč u vodo

Na prav poseben dan marca marsikje po Sloveniji po rekah in potokih zaplavajo majhne hiške, v katerih gori luč. V Tržiču jim pravijo gregorčki, izdelujejo jih v vseh šolah in vrtcih in jih po reki spuščajo med priljubljeno prireditvijo Vuč u vodo. Zdaj odkrivamo, kako daleč v preteklost sega ta šega.

Ustvarjalnice: Žepko

V vsaki garderobni omari se skrivajo stari in pozabljeni kosi oblačil. Pogosto so to prav kavbojke. Iz njih lahko izdelaš tudi posebno torbico, ptička Žepka, ki bo na gregorjevo znanilec pomladi.

ZaKuhaj: Polentne tortice

Če si pravi ljubitelj koruze, ti je ta recept pisan na kožo. Tokrat se bomo lotili polente malo drugače. Igrivo, sladko ali slano, kot hitri prigrizek ali polnovreden obrok s tvojimi najljubšimi sestavinami. Preizkusi različne variante!


image


Facebook Junior.si

Vpiši se


Ime Geslo

Anketa


Kolikokrat je ob rojstvu mladič pande manjši od matere?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov