image

Pingvinje mesto

Antarktični pingvini so visoki 60 centimetrov in ne letijo. Živijo na Antarktiki in v njeni okolici, gnezdijo pa v množičnih skupnostih, ki jim pravimo kolonije. V njih je pogosto več sto tisoč pingvinov in njihove kolonije imajo veliko skupnega s človeškimi mesti. Morske ptice, ki živijo v njih, pa so prave »mestne srajce«.


Moja prijateljica morska leopardinja

Morski leopardi slovijo kot krvoločne živali. Paul Niklen, National Geographicov fotograf prostoživečih živali je odrinil na pot, da bi dokazal, da temu plenilcu pravzaprav delamo krivico. Oglej si podvodno pustolovščino na Antarktiki z izjemnimi fotografijami!

Zakuhaj: Vitamini in beljakovine za zimske vragolije

Da ne bo zmanjkalo moči in energije za vse prave zimske vragolije, moramo poskrbeti, da nahranimo telo z veliko mero vitaminov, beljakovin in kakovostnih ogljikovih hidratov. Tokrat predlagamo slastno juho in hranljive ovsene piškote.

Perunova ledena doba

V Ljubljani lahko še do začetka marca vstopiš v svet ledu in domišljije. Mogočne skulpture, narejene iz kar 60 ton ledu, te popeljejo v skrivnosti slovanske mitologije. Koliko jo poznaš?

“V življenju rabiš dve stvari: brzino in korajžo”

Norveška mladinska pisateljica Maria Parr, ki je napisala Tonjo iz Hudega brega in Vafljeve srčke, je jeseni obiskala Slovenijo in se srečala z mladimi bralci. Objavljamo pogovor s pisateljico, ki so ga v celoti pripravili in vodili juniorji.

Ustvarjalnice: Snežaki, zimski veseljaki

Zunaj je zima, naj zavlada tudi v naših domovanjih. Iz volne za polstenje lahko izdelaš mehke, tople in prikupne snežake. Poskusi!


image


Facebook Junior.si

Vpiši se


Ime Geslo

Anketa


Kdo ali kaj je Perun?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov