image

Ohranimo divjino

Fotografa Joela Sartoreja je pokljuvala ptica, dimasti leopard je iz njega naredil pragozdnega telovadca, pa še riba ga je poslinila. Vse to prestaja, da bi varoval živali. Kot fotograf pri National Geographicu si je zadal nalogo, da fotografira vseh 12.000 živalskih vrst, ki živijo v živalskih vrtovih, akvarijih in drugih ustanovah sveta. Projekt je poimenoval Photo Ark. Z njim želi navdihniti druge, da bi spoznali in varovali živali.


Potovanja so najboljša šola, v katero sem se vpisala

Mojca Mavec je televizijska voditeljica, predvsem pa velika popotnica. In tako kot so živo oranžni njeni lasje, tako zelo živa je tudi njena radovednost. Ko je obiskala 50. državo po vrsti, jih je prenehala šteti! Povabili smo jo, da postane naša posebna gostja aprilske ekoštevilke. Preberi intervju in jo spoznaj!

O trajnostnem turizmu

Združeni narodi so leto 2017 razglasili za mednarodno leto trajnostnega turizma in razvoja. Ljudje so že od nekdaj potovali. Danes potujemo predvsem zaradi spoznavanja tujih krajev, novih doživetij, zabave in sprostitve. A kaj to pomeni za naš planet?

Zelena doživetja

Zeleno je lokalno. Je spoštovanje in spoznavanje tradicije nekega območja. Je naravi prijazno. Ekološko. Zelena je v turizmu barva številnih odtenkov. Sestavili smo kratko »barvanko« zelenih slovenskih turističnih zgodb.

Ustvarjalnice: Panjske končnice

Poznaš panjske končnice? To so tiste deščice, ki zapirajo čebelji panj. V preteklosti so bile pogosto zelo lepo poslikane, tako da veljajo za prave male umetnine. Tudi mi jih bomo naredili ter nanizali v okrasni čebelnjak.

ZaKuhaj: Moja prva čokoladna potica

Brez prave, dišeče potice si skoraj ne predstavljamo praznikov, tudi velikonočnih. Njena priprava pa ni tako zapletena, kot se zdi. Ta recept sicer ni čisto tradicionalen, morda pa te bo navdihnil, da se opogumiš v peki svoje prve mini potice s slastnim čokoladnim nadevom.


image


Facebook Junior.si

Vpiši se


Ime Geslo

Anketa


Koliko mišic uporabimo ljudje, da izgovorimo en stavek?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov