Popotni dnevnik

Si obiskal kakšen lep kraj, bil na zanimivem izletu? Si raziskoval ali doživel kaj posebnega? Pošlji nam razglednico, svojo fotografijo in kratek opis, morda jo najdeš v prihodnji številki revije ali na tej strani.

Pustolovščina po Franciji
Vse se je začelo v petek zvečer sredi julija. S spački smo se odpravili proti Franciji. Ko smo prispeli v Pariz, smo si najprej ogledali Eifflov stolp, potem Slavolok zmage in ob koncu še fontano v središču mesta. Dan za tem smo se zgodaj zjutraj odpravili v Disneyland. Tam smo se zelo zabavali, saj smo se lahko fotografirali z vsemi junaki. Najzanimivejši se mi je zdel vlakec smrti!
Potovanje se je nadaljevalo na svetovnem srečanju citroenovih veteranov v 200 km oddaljenem Salbrisu, kraju v doline reke Loare. Tam so se srečali ljudje z vsega sveta. Doživela sem veliko norih trenutkov in bilo je res nepozabno.

Nato smo se odpeljali proti severu. Ustavili smo se čisto ob morju, ob Atlantskem oceanu. Čudili smo se, ko smo opazili, da voda v času oseke popolnoma izgine in so barke dobesedno na tleh namesto v vodi. Do enega izmed manjših otokov je možno priti peš, ampak če se ne vrneš v dveh urah, si na otoku lahko kar postaviš šotor, saj se voda v tem času zviša tudi do 15 metrov! Ob Atlantiku je tudi mesto, v katerem so včasih živeli gusarji, zato ga imenujejo gusarsko mesto. V bližini mesta je Mont Saint-Michel, otok, za katerega je značilno, da ob plimi voda v celoti poplavi parkirišča, ki sprejmejo na stotine avtomobilov in avtobusov.
Radovednost nas je popeljala še v Reims. Tam smo obiskali družinsko prijateljico in njeno družino. Odpravili smo se domov. Z navdušenimi obrazi so nam zaželeli varno in srečno pot. Zanimivi so bili občutki, ki so se mi porajali vso pot. Ljudje, ki smo jih srečevali, so bili zelo prijazni in so z veselimi obrazi pozdravljali naše potovanje z enim najstarejših francoskih avtomobilov.

Špela Srdoč, 13 let

image
Špela z bratom Matijem in mamo v Disneylandu.

image
Špelina družina se je s starim »spačkom« odpravila vse do Francije.

image
Tihožitje s »spačkom«.

image
S prijatelji.

image
»Spaček« celo iz mivke


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.