Slasten jogurt

image

Pomagaj varovati Zemljo tako, da ne uporabljaš plastike za enkratno uporabo. Ta mesec izdelaj jogurt kar doma, namesto da ga kupiš v plastičnih lončkih. Plastični lončki lahko ogrožajo živali v naravi, na primer veverice, saj se jim vanje zatikajo glave.


Izbrali smo planet!

image

S 1. novembrom smo se ustvarjalci Juniorja odločili, da pobudo Planet ali plastika? preizkusimo tudi na lastni koži. Naš izziv: popolnoma se bomo odpovedali uporabi plastike za enkratno uporabo. Spoznaj sodelavce naše revije in preveri, kako nam gre ...


Srčkane slamice

image

Če prenehaš uporabljati plastične predmete za enkratno uporabo, pomagaš varovati Zemljo.


Praznični nakupi in planet

image

Včasih se zdi, da med prazniki kar pozabimo na okolje. Brezglavo nakupujemo in kopičimo nepotrebne reči, zavite v neskončne ovoje embalaže. A ravno prazniki so čas, da se spomnimo, da smo, kar smo, ne pa to, kar imamo.


Zakaj plastika povzroča težave?

image

Morska želva plava in zagleda nekaj belega tik pod gladino. “Njam,” si misli. “Meduza!” Predmet zgrabi in ga pomalica. Toda ni bila meduza – bila je plastična vrečka, zaradi katere lahko želva zboli in umre.


10 nasvetov za manjšo porabo plastike

image

Plastenke z vodo, slamice in plastične vrečke so morda del tvojega vsakdanjega življenja. Toda ko plastiko za enkratno uporabo zavržeš, ne izgine. Veliko je pristane v morjih in oceanih, zaradi česar lahko živali zbolijo in poginejo. Kaj lahko storiš? Upoštevaj 10 preprostih nasvetov, kako zmanjšati količino plastičnih odpadkov.image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko dni so stari Egipčani izdelovali mumijo?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.