Vstopna stranO revijiSplošni podatki

Splošni podatki

Društvo National Geographic je leta 1888 v ameriškem mestu Washington ustanovila skupina 33 najrazličnejših znanstvenikov in novinarjev. Želeli so razširjati znanje o mednarodni geografiji, naravi, svetovnih kulturah, okolju in družbenih problemih. Pod svojim okriljem združujejo lasten televizijski program in več revij. Njihova najbolj odmevna revija National Geographic, svetovno znana po svojem rumenem okvirju, izhaja v 29 jezikih in jo vsak mesec prebere 40 milijonov ljudi v vseh državah sveta.

Maja 2006 je začela revija izhajati tudi v slovenskem jeziku. Na njenih spletnih straneh lahko prebereš več o zgodovini Društva National Geographic.

Revija National Geographic Kids je začela izhajati v ZDA leta 1975 pod imenom National Geographic World. Danes izhaja v 18 jezikih pri lokalnih uredništvih – v Avstraliji/Novi Zelandiji, Bolgariji, na Kitajskem, v Egiptu, Nemčiji, Indiji, Indoneziji, Izraelu, Italiji, Litvi, na Nizozemskem, Portugalskem, v Sloveniji, v Južni Afriki (v afrikanščini in angleščini), Španiji, Turčiji in Združenem kraljestvu. Revija National Geographic Kids ima po svetu približno 1,4-milijonsko naklado.

V Sloveniji revija izhaja od leta 2003 pod imenom National Geographic Junior. Zanimivo je tudi to, da je slovenska revija najdlje obstoječa mednarodna izdaja.

Že več kot desetletje pripoveduje zgodbe o osupljivih dogodivščinah, drznih raziskovalcih, vznemirljivih odkritjih, neverjetnih živalih, svetovnih čudesih in nasploh vseh skrivnostih, ki obstajajo na našem planetu.

image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.