Splošni podatki

Društvo National Geographic je leta 1888 v ameriškem mestu Washington ustanovila skupina 33 najrazličnejših znanstvenikov in novinarjev. Želeli so razširjati znanje o mednarodni geografiji, naravi, svetovnih kulturah, okolju in družbenih problemih. Pod svojim okriljem združujejo lasten televizijski program in več revij. Njihova najbolj odmevna revija National Geographic, svetovno znana po svojem rumenem okvirju, izhaja v 29 jezikih in jo vsak mesec prebere 40 milijonov ljudi v vseh državah sveta.

Maja 2006 je začela revija izhajati tudi v slovenskem jeziku. Na njenih spletnih straneh lahko prebereš več o zgodovini Društva National Geographic.

Revija National Geographic Kids je namenjena otrokom in izhaja v dvanajstih jezikih.

Samo v angleškem jeziku jo prebira več kot milijon bralcev. National Geographic Junior je njena licenčna inačica, namenjena slovenskim otrokom. Slovenska revija je najdlje obstoječa mednarodna izdaja.

Že več kot desetletje pripoveduje zgodbe o osupljivih dogodivščinah, drznih raziskovalcih, vznemirljivih odkritjih, neverjetnih živalih, svetovnih čudesih in nasploh vseh skrivnostih, ki obstajajo na našem planetu.

image


Facebook Junior.si

Vpiši se


Ime Geslo

Anketa


Kolikokrat je ob rojstvu mladič pande manjši od matere?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.







Slovenija RSS: RSS 2.0
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov