Vstopna stranJuniorjeva čitalnicaMartin Krpan in Deček na vrhu gore

Martin Krpan in Deček na vrhu gore

Jubilejni ponatis prve izvirne slovenske slikanice
imageV Notranjem stoji vas, Vrh po imenu. V tej vasici je živel v starih časih Krpan, močan in silen človek.« Verjetno poznaš znamenito Levstikovo povest o Martinu Krpanu, njegovi kobilici, Brdavsu in tihotapljenju soli, kajne? A naj ti zaupamo, da letos mineva 100 let, odkar je bila zgodba prvič uprizorjena v slikanici. Črno-bele ilustracije Hinka Smrekarja so z oživljenim tušem in intenzivnejšimi barvami ponovno dobile svoje mesto v jubilejni izdaji ponatisnjene slikanice, restavrirane risbe pa na razstavi Štiri dame in Martin Krpan v ljubljanski Galeriji Kresija.


ODGOVORI NA NAGRADNO VPRAŠANJE!

Kako je ime velikanu, s katerim se je pomeril Martin Krpan?

NAGRADA
1 x jubilejna izdaja slikanice Martin Krpan


Deček na vrhu gore

imageSedemletnik Pierrot živi v Parizu s svojo mamo, ima najboljšega židovskega prijatelja in zvestega psa. Ko mu umre mama, ga najprej pošljejo v sirotišnico, a kmalu se ga usmili sestra njegovega pokojnega očeta, ki ga vzame k sebi. A teta Beatrix je hišna oskrbnica prav posebne hiše na vrhu gore v bavarskih Alpah. Gospodar hiše Berghof ni nihče drug kot Hitler, ki mladeniča vzame pod svoje okrilje. Fant, ki so ga nekoč ustrahovali v sirotišnici, zdaj sam postane ustrahovalec. Ali bo Pierrotova slepa navezanost na Hitlerja vodila do odločitve z grozljivimi posledicami? Knjiga Deček na vrhu gore za starejše juniorje!

ODGOVORI NA NAGRADNO VPRAŠANJE!
Kako se je imenovalo domovanje Adolfa Hitlerja?

NAGRADA
1 x knjiga Deček na vrhu gore

Pravilna odgovora pošlji do 13. oktobra 2017 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana. Priloži tudi Dovoljenje za sodelovanje, ki ga najdeš v vsaki reviji ali tukaj. Morda bomo med pravilnimi odgovori izžrebali ravno tvoje ime.

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.