Vstopna stranJuniorjeva čitalnicaMartin Krpan in Deček na vrhu gore

Martin Krpan in Deček na vrhu gore

Jubilejni ponatis prve izvirne slovenske slikanice
imageV Notranjem stoji vas, Vrh po imenu. V tej vasici je živel v starih časih Krpan, močan in silen človek.« Verjetno poznaš znamenito Levstikovo povest o Martinu Krpanu, njegovi kobilici, Brdavsu in tihotapljenju soli, kajne? A naj ti zaupamo, da letos mineva 100 let, odkar je bila zgodba prvič uprizorjena v slikanici. Črno-bele ilustracije Hinka Smrekarja so z oživljenim tušem in intenzivnejšimi barvami ponovno dobile svoje mesto v jubilejni izdaji ponatisnjene slikanice, restavrirane risbe pa na razstavi Štiri dame in Martin Krpan v ljubljanski Galeriji Kresija.


ODGOVORI NA NAGRADNO VPRAŠANJE!

Kako je ime velikanu, s katerim se je pomeril Martin Krpan?

NAGRADA
1 x jubilejna izdaja slikanice Martin Krpan


Deček na vrhu gore

imageSedemletnik Pierrot živi v Parizu s svojo mamo, ima najboljšega židovskega prijatelja in zvestega psa. Ko mu umre mama, ga najprej pošljejo v sirotišnico, a kmalu se ga usmili sestra njegovega pokojnega očeta, ki ga vzame k sebi. A teta Beatrix je hišna oskrbnica prav posebne hiše na vrhu gore v bavarskih Alpah. Gospodar hiše Berghof ni nihče drug kot Hitler, ki mladeniča vzame pod svoje okrilje. Fant, ki so ga nekoč ustrahovali v sirotišnici, zdaj sam postane ustrahovalec. Ali bo Pierrotova slepa navezanost na Hitlerja vodila do odločitve z grozljivimi posledicami? Knjiga Deček na vrhu gore za starejše juniorje!

ODGOVORI NA NAGRADNO VPRAŠANJE!
Kako se je imenovalo domovanje Adolfa Hitlerja?

NAGRADA
1 x knjiga Deček na vrhu gore

Pravilna odgovora pošlji do 13. oktobra 2017 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana. Priloži tudi Dovoljenje za sodelovanje, ki ga najdeš v vsaki reviji ali tukaj. Morda bomo med pravilnimi odgovori izžrebali ravno tvoje ime.

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Kako je ime blejski gospodični, ki se skupaj s Francom Ferdinandom, prevaža z muzejskim vlakom?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.