Vstopna stranJuniorjeva čitalnicaJulianova zgodba in Požvižgaj se

Julianova zgodba in Požvižgaj se

Julianova zgodba:
avtor: R.J. Palacio
založba: Mladinska knjiga

Pomisli:
avtor: John Lennon
založba: Narava

Naslednjič moraš ravnati bolje

imageJulian in August ne bosta nikoli prijatelja. Od prvega trenutka, ko Julian vidi sošolca z deformiranim obrazom, se do njega obnaša, kot bi imel kugo. A zakaj se petošolec tako obnaša? Zakaj pušča nesramna sporočila in se izogiba srečanju z Augustom? Julianova babica pravi: »Ena napaka te še ne določi, Julian.
Me razumeš? Samo naslednjič moraš ravnati bolje.« Knjiga Julianova zgodba, ki jo napisala ameriška pisateljica R. J. Palacio, ponuja razmišljanje o ozadju (naših) jeznih, včasih nesramnih dejanj in misli.
NAGRADNO VPRAŠANJE
Kateri razred obiskujeta Julian in August?

NAGRADA
1 x knjiga Julianova zgodba

»Požvižgaj se na meje, ki nas ločujejo!«

imagePred skoraj 50 leti je legendarni britanski pevec John Lennon napisal pesem Imagine z besedilom, ki je še danes zelo aktualno. Tudi v slovenskem jeziku seže do srca. Zato pomisli in pomagaj širiti misel miru in prijateljstva. Slikanica in verzi Pomisli v izjemnem prevodu Milana Dekleve je nastala v sodelovanju organizacije Amnesty International in založbe Narava, zato z nakupom prispevaš k delovanju omenjene organizacije.
NAGRADNO VPRAŠANJE
Katera ptica je simbol miru?

NAGRADA
1 x knjiga Pomisli

Pravilna odgovora pošlji do 13. novembra 2017 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana. Priloži tudi Dovoljenje za sodelovanje, ki ga najdeš v vsaki reviji ali tukaj. Morda bomo med pravilnimi odgovori izžrebali ravno tvoje ime.

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Kako je ime blejski gospodični, ki se skupaj s Francom Ferdinandom, prevaža z muzejskim vlakom?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.