Vstopna stranJuniorjeva čitalnicaJulianova zgodba in Požvižgaj se

Julianova zgodba in Požvižgaj se

Julianova zgodba:
avtor: R.J. Palacio
založba: Mladinska knjiga

Pomisli:
avtor: John Lennon
založba: Narava

Naslednjič moraš ravnati bolje

imageJulian in August ne bosta nikoli prijatelja. Od prvega trenutka, ko Julian vidi sošolca z deformiranim obrazom, se do njega obnaša, kot bi imel kugo. A zakaj se petošolec tako obnaša? Zakaj pušča nesramna sporočila in se izogiba srečanju z Augustom? Julianova babica pravi: »Ena napaka te še ne določi, Julian.
Me razumeš? Samo naslednjič moraš ravnati bolje.« Knjiga Julianova zgodba, ki jo napisala ameriška pisateljica R. J. Palacio, ponuja razmišljanje o ozadju (naših) jeznih, včasih nesramnih dejanj in misli.
NAGRADNO VPRAŠANJE
Kateri razred obiskujeta Julian in August?

NAGRADA
1 x knjiga Julianova zgodba

»Požvižgaj se na meje, ki nas ločujejo!«

imagePred skoraj 50 leti je legendarni britanski pevec John Lennon napisal pesem Imagine z besedilom, ki je še danes zelo aktualno. Tudi v slovenskem jeziku seže do srca. Zato pomisli in pomagaj širiti misel miru in prijateljstva. Slikanica in verzi Pomisli v izjemnem prevodu Milana Dekleve je nastala v sodelovanju organizacije Amnesty International in založbe Narava, zato z nakupom prispevaš k delovanju omenjene organizacije.
NAGRADNO VPRAŠANJE
Katera ptica je simbol miru?

NAGRADA
1 x knjiga Pomisli

Pravilna odgovora pošlji do 13. novembra 2017 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana. Priloži tudi Dovoljenje za sodelovanje, ki ga najdeš v vsaki reviji ali tukaj. Morda bomo med pravilnimi odgovori izžrebali ravno tvoje ime.

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.