Iz prve tace

Fotografiji: © ISTOCKPHOTO (AGRESIVEN PES); © ISTOCKPHOTO / OZGURCANKAYA (PEKINČAN)

Moj pes je agresiven, a ga imam vseeno zelo, zelo rada. Kaj naj naredim? Bojim se, da ga bomo morali dati usmrtiti. Tega si ne želim. Prosim, pomagaj.
Maja Lindič, 11 let, Ljubljana

image

Agresivnost tvojega psa izvira iz njegove negotovosti, ker mora namesto ljudi v družini, ki ji pripada, voditi »krdelo«, česar pa ne zna. Svetujem ti, da čim prej poiščeš strokovno pomoč izkušenega pasjega trenerja, ki ti bo pomagal in svetoval pri »prevzgoji« tvojega psa.


Sem ljubiteljica živali, doma imam dva kužka, dve činčili in enega mačka. Eden od psov je pekinčan. Mene zelo zanimajo pekinčani in činčile. Zanima me tudi, zakaj moja psička Lili ne hodi zraven moje noge na sprehodu. Gre ali naprej ali nazaj, sploh me ne uboga. Prosim, napišite tudi kaj o pekinčanih.
Maruška Krhlanko, 10 let

imageZavedati se moraš, da je tvoja Lili prav posebna psička. Zelo je inteligentna ter nekako vzvišena in zato trmasta in včasih neposlušna. Doma nujno potrebuje kotiček, ki je samo njen, tako kot ga potrebuješ tudi ti. Z njo pa moraš ravnati odgovorno, umirjeno in spoštljivo. Predvidevam, da na sprehodu hodi pred tabo, kar izvira iz njenega karakterja, ker želi biti ‘‘glavna’‘. Če je običajno poslušna, prijazna in ljubeča, ji lahko na sprehodu prepustiš prednost. Če pa bi vseeno rada, da hodi ob tvoji nogi, ti svetujem obisk dobre pasje šole.

 

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.