Pisma

imageMoje ime je Erazem. Star sem 4 leta. Rad imam dinozavre. V gozdu sem nabral želodove kapice in z mamico izdelal Dina iz družine Zaver.
Navodila sva našla v vaši decembrski številki.

Lep pozdrav,

Erazem Fabjan

imageimage
Zala Žagar, OŠ Idrija, 10 let


Hišna zvezda

Fotografija: © ShutterstockProfessional

Pošlji fotografijo svojega hišnega ljubljenca in ga na kratko opiši. Morda postane naša zvezda meseca!

imagePredstavila bom svojo skobčevko. Ime mu je Piki, star je že 4 leta. Je zelo prijazen, pusti se božati, rad pa tudi sedi na rami ali na prstu.

Zelo vesel pa je, ko sedi na svoji izdelani rolki ter se vozi naokoli. Je zeleno-rumene barve z rjavimi očmi. Na licu ima vijolično znamenje.

Špela Gajšt, Sestrže

 


Hec meseca

Ilustracija: © Shutterstock / Dn Br

image»Mihaela, kolikokrat ti moram še reči, da pusti škatlo s čokoladnimi bomboni pri miru?« reče mama hčerki. »Nikoli več, mami, je že prazna!«

Ana Ogrin, Negastrn

 


Iz prve tace

© Shutterstock /  Ezzolo (pes)

Našemu psu Bobiju dajemo redno jesti in piti veliko vode. Redno z njim hodimo tudi na sprehode. Ko ga privežemmo s povodcem na drevo, je čisto tiho, ko pa ga zvečer damo v pesjak, nenehno laja. Tudi naši sosedje imajo psa, ki laja skupaj z Bobijem. To moti druge sosede. Tudi jaz težko zaspim. Vso noč mu govorimo, naj bo tiho. Vse smo že sposkusili. Kaj naj naredimo?
Blaž Krušič, Celje

Tvoj Bobi je po opisu sodeč star komaj 7 mesecev in se po vsej verjetnosti v pesjaku počuti osamljenega ali pa ga je celo strah. Lahko pogreša tvojo družbo ali si želi družbo drugega psa, mogoče čuva teritorij ali pa reagira na različne zvoke v novem okolju. Pomembno je, da najprej ugotoviš, zakaj sploh laja. Za to potrebuješ potrpljenje, natančno opazovanje in poznavanje svojega Bobija. Najbolje ga je odvaditi lajanja tako, da ga navadiš lajati samo takrat, ko mu ti tako rečeš.
image


Facebook Junior.si

Vpiši se


Ime Geslo

Anketa


Kdo ali kaj je Perun?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov