Vrabček Richard razpre krila in Skrivnosti in legende finskih jezer

Pripravila: Maja Omladič Topovšek
Slikovno gradivo: Karantanija Cinemas (vrabček); Kinodvor (Povedka o jezeru)

Vrabček Richard razpre krila

image

Vrabček Richard je sirota od rojstva. Pod okrilje ga vzamejo prijazne štorklje, ki ga vzgajajo enako kot svoje mladiče. Ker odrašča med njimi, je vrabec prepričan, da je tudi sam štorklja. Težava se pojavi, ko nastopi čas selitve v toplo Afriko. Vrabci namreč niso ptice selivke! Njegova družina ga zato s težkim srcem pusti samega v domačem gozdu. Vendar pa želi Richard vsemu svetu dokazati, da je prava štorklja, zato zbere pogum in se sam odpravi proti jugu. V kinematografih že od sredine februarja.

ODGOVORI NA NAGRADNO VPRAŠANJE!
Imenuj slovensko pokrajino, v kateri svoja gnezda gradi največ štorkelj pri nas.

NAGRADA
3 x majica Vrabček Richard


Skrivnosti in legende finskih jezer

image

V ledeni dobi je bila severna polobla prekrita z debelo plastjo ledu. Premikanje tega ledu je oblikovalo kasnejše doline, soteske, kotanje … in raznovrstna jezera. Finska je znana kot dežela tisočerih jezer in skozi tisočletno narodno zgodovino so se iz roda v rod prenašale zgodbe o jezerskih prebivalcih. Glede na mite in legende so vodni duhovi svoje moči najbolj pokazali spomladi, ko so se naučili skrbeti za prebivalce voda. Povedka o jezeru je izjemen dokumentarni film o finskih jezerih, ki ponuja dih jemajoče posnetke vodnih živali in rastlin. Premiera 11. marca v Kinodovoru.

ODGOVORI NA NAGRADNO VPRAŠANJE!

Katera država je znana kot dežela tisočerih jezer?

NAGRADA

2 x 2 vstopnici za ogled filma Povedka o jezeru

Pravilni odgovor pošlji 15. marca 2017 na naslov: National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana. Ne pozabi priložiti Dovoljenja za sodelovanje (če ga še nisi poslal), ki ga najdeš v reviji ali tukaj. Pošlji nam ga na zgornji naslov. Velja za obdobje 5 let

 

image


Facebook Junior.si

Vpiši se


Ime Geslo

Anketa


Koliko mišic uporabimo ljudje, da izgovorimo en stavek?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov