Čebelica Maja: Medene igre

Besedilo: Maja Omladič Topovšek
Fotografije: Blitz Film & Video Distribution

image
Na travniku bo poletja kmalu konec in obetajo se tradicionalne medene igre. Čebelica zbere svojo ekipo odpadniških žužkov, ki so, roko na srce, vse prej kot primerni tekmovalci. A vsak ima svoje prednosti, samo ugotoviti je treba, katere to so. V iskanju ekipnega duha in individualnih posebnosti se Maja (spet) poda prek meja svojega doma, spozna nove prijatelje ter jih povede na nepozabno dogodivščino. Več v kinematografih v Čebelica Maja: Medene igre.

Preberi še več zanimivosti ...

Čebelica Maja je stara že več kot 100 let! Natančneje 106 let, saj jo je v minulem stoletju v otroškem romanu prvič predstavil nemški pisatelj Waldemar Bonsels. V Sloveniji je na televizijskih zaslonih znana kožokrilka oživela v 70-ih letih minulega stoletja, še danes pa jo radi gledamo v prenovljenih izdajah. Slovencem se je iz televizijskih risank najbolj v spomin vtisnila naslovna pesem, ki jo je izvedel Janko Ropret. Saj veš, kako gre, kajne … »Vsi, ki so jo poznali, so ji rekli Maja …« Konec minulega leta so Združeni narodi na slovensko pobudo 20. maj razglasili za svetovni dan čebel. Zato maja v Juniorju pripravljamo veliko reportažo o urbanem čebelarjenju.

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za filmsko nagrado!

image

Kako je ime Majinem najboljšem čebeljem prijatelju?

NAGRADA
2 x majici Čebelica Maja

Pravilni odgovor pošlji do 15. marca 2018 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana.

Priloži tudi Dovoljenje za sodelovanje, ki ga morajo podpisati starši; najdeš ga v vsaki reviji ali si ga natisneš tukaj.  Dovoljenje velja za 5 let, zato ga ni potrebno pošiljati večkrat.

 

image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko dni so stari Egipčani izdelovali mumijo?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.