Koko in velika skrivnost in bikec Ferdinand

Besedilo: Maja Omladič Topovšek
Fotografije: 2i Film (Koko in velika skrivnost); Blitz Film & Video Distribution (Bikec Ferdinand)

image

»Nikoli ne podcenjuj moči glasbe!«

Dvanajstletni mehiški deček Miguel sanja, da bi postal glasbenik – kot njegov vzornik Ernesto de la Cruz. Težava je v tem, da je v njegovi družini že več generacij prepovedano ukvarjanje z glasbo. »Jaz moram peti. Glasba ni le v meni, z njo sva eno,« pravi njegov idol. V obupanih poizkusih pokazati svoj talent se Miguel po nizu skrivnostnih dogodkov znajde v fantazijsko pisanem svetu mrtvih. Kaj ga čaka, preveri na velikih platnih v Koko in velika skrivnost!

Pa še zanimivost: Predfilm omenjene kinoprojekcije bo kratka animirana zgodba Ledeno kraljestvo: Olafova prigoda.

NAGRADNO VPRAŠANJE
Koliko je star Miguel?

NAGRADA
2 x filmska nagrada

image

Bikec Ferdinand
Ferdinand je miroljuben bik, ki je od vsega najraje sedel pod plutovcem in duhal cvetlice. Nekega dne je pomotoma sedel na čmrlja in ta ga je tako močno pičil, da je puhnil, planil k višku in topotal po zemlji kakor ponorel. Ravno takrat so v njegovi bližini možje v črnem lovili najhitrejšega in najbolj divjega bika za bikoborbe v Madridu. Ko so ga uzrli, jim je srce poskočilo od veselja – ta bik bo ravno pravšnji za borbe v areni. A ubogi Ferdinand ni iz pravega testa, da bi se odzval na puščičarje, pikadorja ali celo matadorja. Več med zimskimi počitnicami v kinematografih v filmu Bikec Ferdinand.

NAGRADNO VPRAŠANJE
Kako še drugače rečemo glavnemu bikoborcu?

NAGRADA
1 x plišasta igrača bikca Ferdinanda
1 x novoletna kapa s Ferdinandom

Odgovora na nagradni vprašanji pošlji do 15. decembra 2017 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana. Priloži tudi Dovoljenje za sodelovanje, ki ga najdeš v vsaki reviji ali tukaj. Zaradi lažjega žrebanja prosimo, če odgovore za vsako nagradno igro pošlješ na svojem lističu.

 

image


Facebook Junior.si

Anketa


Od katerega stoletja dalje ljudje izdelujejo snežake?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izdelava spletne strani :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov