Vstopna stranEksperimentalnicaUmetnine iz embalaže

Umetnine iz embalaže

Fotografija: REBECCA HALE / OSEBJE NGS

Naredi robota, avto ali žival iz konzerv in odpadnega materiala. Poišči navdih pri nenavadnih skulpturah profesionalnih umetnikov. Morda tvoja umetnina ne bo tako popolna kot njihova, a štejeta domiselnost in volja, ne popolnost!

Za izdelavo robota potrebuješ:
- različne konzerve in preostalo obstojno embalažo za hrano
- dve pravokotni plošči lesa, ki naj bosta debeli vsaj centimeter (eno manjšo in eno večjo, tako kot je prikazano na sliki)
- prozoren lepilni trak

imageKako se lotiš dela? 1. Konzerve razporedi po velikosti. 2. Postavi večje konzerve drugo na drugo, da dobiš dve nogi (poravnaj robove konzerv, da bosta nogi stabilni). Postavi manjši konzervi pred vsako nogo, da dobiš stopala. 3. Postavi večjo ploščo lesa na nogi. Nato naredi trup, tako da postavljaš enako velike konzerve drugo na drugo od sredine navzven. Pazi, da bo vsaka vrsta lepo poravnana s spodnjo in stabilna, preden začneš z naslednjo. 4. Za roke naredi stolp iz konzerv na vsaki strani trupa, in to tik ob njem. Dlani nato naredi podobno, kot si naredil stopala – ob vznožje postavi manjši konzervi na vsako stran. Zalepi ju na ploščo, da se ne bosta odkotalili. 5. Manjšo ploščo postavi na vrh trupa, na sredino. Vrat naredi iz konzerv, ki so malo ožje od konzerv trupa; postavi jih v vrsto na plošči. 6. Za glavo uporabi večjo škatlo za hrano. Z lepilnim trakom nanjo zalepi dve manjši konzervi, da dobiš oči, ter še eno za usta. Dve višji konzervi položi na vrh škatle, da dobiš anteni.

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.