Ekoekipa

Fotografija: Kate Whitney Lucey

imageV igralnici se lahko v zabavnem kvizu preizkusiš, ali že veljaš za ekofaco ali ne. Lahko pa se s sošolci pridružite kar Ekokvizu, ki pri nas poteka že od šolskega leta 2001/02, zadnja leta v celoti prek spleta. To je ekipno tekmovanje, v katerem lahko sodelujejo učenci 6., 7. in 8. razredov osnovnih šol, ki so vključene v mrežo ekošol. Da šola pridobi naziv ekošola, mora v šolskem letu izpolniti pet kriterijev po svoji izbiri – sodelovanje v Ekokvizu je lahko eden izmed njih.


Ekošola je program mednarodnega združenja za okoljsko izobraževanje (Foundation for Environmental Education FEE), v katerega so vključeni šole in vrtci v 47 državah. Pogoje vključitve preveri na http://www.ekosola.si.
image To je nekaj stvari, ki jih lahko narediš, da rešiš planet. Predlogi so iz knjige Postani ekofaca!, ki jo je v slovenskem prevodu izdala Založba Rokus Klett. Knjigo si lahko ogledaš ali jo kupiš na www.knjigarna.com.

»Pogum in prednost te knjige pred mnogimi te vrste je »pogled okoli sebe«, sledenje našemu ravnanju v vsakdanjih stvareh od trenutka, ko vstanemo, do trenutka, ko spet zaspimo.
Vojko Zadravec, Mestna knjižnica Ljubljana (Bukla, september 2010)

image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.