Vstopna stranKviz NGJ BistroumArhiv

Legonorčije

Fotografije: Matjaž Kačičnik

»Kakšen dan! To je noro! Kako sem utrujen!«  je bilo slišati v avtobusu na poti iz Nemčije. Tja smo z revijo NG Junior v dnevu, polnem sonca, dežja in vseh vrst norčij, odpeljali najbolj bistroumne med Bistroumnimi.
Najboljši s Kviza NGJ Bistroum so se tako ves dan družili z lego kockami v tisoč in eni obliki.

image

imageSi predstavljaš mesto, žival ali nori vlakec, zgrajen iz tisočev koščkov lego kock? Že ob vhodu v Legoland te na vsakem koraku spremljajo lego možici, lego dinozavri, lego opice, lego Einstein in lego še kaj. Vse, kar je tam, je sestavljeno iz lego kock. Tudi vlakec, ki se podi po vijugastih tirih več deset metrov nad zemljo. 

image A če nam je bilo v Legolandu kaj vroče? Pa še kako. Od adrenalina in pričakovanj, ki so nas kar sama nesla od ene do druge zabavne naprave. Še dobro, da nas je na vsakem koraku čakala vodna osvežitev. Včasih tudi zelo nepričakovano; kot na primer na tej vodni ploščadi, ki se izkaže za tako šele, ko stopiš nanjo. In hop, takoj si lahko moker do kosti!

imageKako nastajajo lego kocke? Tako kakor v vsaki tovarni imajo tudi v Lego tovarni prav poseben sistem in sosledje izdelave vsake lego kocke posebej. Bistroumi so se v tovarni srečali s pravimi lego možici in ob odhodu dobili svojo lego kocko. Ko smo zaključili dirko s formulami, se vsaj desetkrat spustili po vodnem toboganu, se počutili kakor princi in princese v gradu ter se pustili ugrabiti zmaju, nas je na koncu pričakala še nora gusarska pustolovščina. Voda in smeh sta švigala vse naokoli, dokler ni prišel čas za slovo. Premočeni in nasmejani smo se odpravili proti avtobusu in … popadali v sladke sanje, polni vtisov in spominov na legonorčije.

image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.