Vstopna stranKaj dogaja?Na velikih platnih

Na velikih platnih

Besedilo: Maja Omladič Topovšek
Fotografiji: Luka Karlin / Karantanija Cinemas (Gajin svet); Blitz Film & Video Distribution (Hiša čarobne ure, Mala noga); Karantanija Cinemas (Luis in vesoljčki)

Stop spletnemu nadlegovanju!
Enajstletna Gaja živi sama z očetom in štirinajstletno sestro Teo, potem ko se njena mama pridruži organizaciji Zdravniki brez meja. Ker v družini skorajda čez noč ostanejo sami trije, se skušajo znova postaviti na noge in ujeti ritem vsakdanjega življenja. Gaja vadi saksofon in se zelo dobro razume s svojo učiteljico Emo. Rada se druži z najboljšim prijateljem Maticem, ki je računalniški genij, a je hkrati tudi večna žrtev svojih močnejših sošolcev.

image

Sestra Tea in njena prijateljica Daša zaradi najstniške naivnosti zaideta v spletno nadlegovanje, Gaja in Matic jima zato neustrašno pomagata iz težav. Nov slovenski mladinski film Gajin svet že v kinematografih.

Film pobira nagrade na evropskih mladinskih festivalih. Tako je romantična komedija prejemnica glavne nagrade festivala superfilmov za mlade Buzz@teen 2018 v Sarajevu.

Odgovori na nagradno vprašanje!

Kako je ime Gajinemu najboljšemu prijatelju?

nagrada:
2 x majica z motivom filma Gajin svet

Odgovor na nagradno vprašanje pošlji do 12. oktobra 2018 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana.

Priloži tudi Dovoljenje za sodelovanje, ki ga najdeš v reviji ali tukaj.

Tik, tak, tik, tak …
imageLewis se preseli k skrivnostnemu stricu v staro hišo, v kateri se zdi, da stene tiktakajo. Cela hiša je čarobna – s čarobnimi urami in čarobnimi bitji … in čarovniki, kot sta stric Jonathan in soseda Florence. Deček je navdušen nad magijo in ne mine dolgo časa, ko se začne učiti družinske obrti. Izve, da je bila nekoč ta nenavadna hiša v lasti zlobnega čarovniškega para, ki je svoje življenje posvetil črni magiji in prihajajoči apokalipsi. In zato hišna ura, kjerkoli se že pač nahaja, še vedno tiktaka … a kako dolgo bo še? Več v domišljijski pustolovščini Hiša čarobne ure.

Prestrašeni jetiji
imageZgodbo o velikonožcu Bigfootu verjetno poznate. A kaj menijo ti veliki kosmatinci o nas? Zanje je Mala noga bajeslovno bitje, ki obstaja samo v legendah. Ko mladi jeti nekega dne naleti na človeka, novica o tej “mali nogi” pretrese celotno skupnost in jih požene v panično ugibanje, kaj vse še utegne obstajati zunaj njihove zasnežene vasice. Več v kinematografih v animirani risanki Mala noga.

Zelenci obstajajo!
Dvanajstletni Luis ne verjame v zunajzemeljska bitja. Na drugi strani pa njegov oče Armin še preveč verjame vanje. Obseden je z raziskovanjem neznanih letečih predmetov in želi svetu dokazati, da vesoljci v resnici obstajajo. Izjemno bister in iznajdljiv fant skrbi za gospodinjstvo in očeta, a kaj ko ravnateljica njegove šole začne sumiti, da oče svojega sina zanemarja in bi rada fanta poslala v internat. Takrat Luisa obiščejo tri zelena bitja z imeni Mog, Nag in Wabo. Zelenčki iščejo posebno masažno podlogo, Luis pa način, kako prepričati ravnateljico, da je doma vse v najlepšem redu. Ni dolgo, ko združijo moči. Več v animirani dogodivščini Luis in vesoljčki.

 

image


Facebook Junior.si

Anketa


Mačji panda ali rdeči panda sodi med:


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izdelava spletne strani :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov