Vstopna stranKaj dogaja?Mojca Mavec, aprilska ekogostja

Mojca Mavec, aprilska ekogostja

Fotografija: osebni arhiv

Dragi juniorji, 

imageali tudi vi vedno znova odgovarjate na ista vprašanja? Pri meni se to ponavadi sliši takole: »O, kam pa kam, že spet na pot?« A potovanja so zame najboljša šola, v katero sem se vpisala! Pomagala so mi odkriti svet in me obogatila kot le malo stvari v življenju.

Še več. Prepričana sem, da sem ravno zaradi potovanj postala boljši človek. Bolj spoštujem drugačnost in razumem raznolikost. In predvsem, odkar potujem, bolj cenim vse, kar imam doma.

Se sploh zavedamo, v kako lepi deželi živimo, s čisto vodo in čistim zrakom! Že samo to, da v Sloveniji lahko pijemo vodo iz pipe. Nepredstavljivo za Kitajce! Ali že za Angleže in Italijane. Ni treba daleč, da ugotovimo, kako krhka in ranljiva je narava. Zato, odkar potujem, zagotovo postajam tudi boljša Slovenka, ki najprej pomete pred lastnim pragom. Dosledno ločevati odpadke, porabiti manj vode, jesti ekološko hrano, vse to so morda majhni koraki. A na koncu dneva se mi zdi, da sem z njimi vendarle uredila milijardinko sveta, po katerem se tako rada sprehajam. In to je neznansko lep občutek.

Mojca Mavec,
Juniorjeva ekourednica
image

Preberi tudi intervju z Mojco Mavec.

image


Facebook Junior.si

Vpiši se


Ime Geslo

Anketa


Koliko mišic uporabimo ljudje, da izgovorimo en stavek?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov