Vstopna stranKaj dogaja?Kaj bomo gledali na velikih platnih?

Kaj bomo gledali na velikih platnih?

Pripravila: Maja Omladič Topovšek
Fotografije: 2i Film (Aladin); Fivia (Ovce in volkovi 2)

image

Žuželke v akciji
Ko prve snežinke padajo v dolino, je že res skrajni čas za nabiranje zimskih zalog. Pri tem ima vsak svojo tehniko. Ko naletiš na sovražnika, lahko vedno računaš na prijatelje. Mlada in neustrašna pikapolonica prihiti na pomoč svojemu prijatelju in ponesreči pade v kartonsko škatlo, ki jo pošljejo na oddaljen karibski otok. Njen oče se nemudoma odpravi na rajsko otočje iskat svojega otroka. Zato se mora zbrati sanjska ekipa …  Bo reševalni vod prišel še pravi čas? Več v animirani pustolovščini Drobižki 2.

image

Nenavadna druščina – volkovi, ovce in prašiči
Nekje za devetimi gorami in devetimi vodami leži slikovita vasica, kjer ovce in volkovi živijo mirno in veselo življenje. Prihod najavita dva nepričakovana gosta – polarna lisica in majhna ovčka. Nihče ni pričakoval, da bosta prinesla smrtno nevarnost. Grey, novi vodja združenega plemena, mora ovce in volkove prepričati, da se lahko z velikimi težavami spopadeš le s skupnim delom. Le kakšno vlogo imajo pri tem prašiči? Več na velikih platnih v filmu Ovce in volkovi 2.

image

Podrgni po svetilki!
»Naletel si na priložnost. Lahko te naredim bogatega. Dovolj bogatega, da očaraš princeso,« Aladinu ponudi vezir Džafar. »Kaj bi moral narediti?« vpraša Aladin. »Iz Votline čudes mi prenesi svetilko.« Zgodba o Aladinu in čudežni svetilki tokrat v novi filmski podobi prinaša obilico blišča, petja in čarobnosti. Zgodba o ljubezni, prepričanjih in zvestobi v kinematografih od 23. maja dalje. Kakšna bi bila tvoja želja?

V slogi je moč!
Šolska košarkarska liga ali bolj znani ŠKL letos praznuje 25-letnico delovanja. Zaznamovala je mnoge slovenske generacije in pustila neizbrisen pečat ne samo v športu, ampak tudi v povezanih dejavnostih mladih. Na košarkarskih, odbojkarskih in nogometnih turnirjih so svoje znanje urili mnogi, zdaj že profesionalni športniki. Tako kot ima vsaka stvar svoj začetek, ima tudi svoj konec. Piščalke bodo še zadnjič zapiskale 11. maja letos, ko bo v Lipici turnir med dvema ognjema. Še pred tem v kinematografe prihaja dokumentarni film ŠKL – Šport tisočerih obrazov. Med zbranimi posnetki je ogromno ekskluzivnega materiala, ki je nastajal skozi leta ustvarjanja televizijskih oddaj, pa naj gre za družino Dončić, Čeferin ali Dragić, najstniške podobe Lakoviča, Brezca, tudi Jana Oblaka in mnogih, zdaj uspešnih posameznikov.

image


Facebook Junior.si

Anketa


Kako je ime blejski gospodični, ki se skupaj s Francom Ferdinandom, prevaža z muzejskim vlakom?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.