Filmska jesen

Pripravila: Maja Omladič Topovšek
Fotografije: 2i Film (Christopher Robin, Skrivno življenje mačk); Karantanija Cinemas (Račka, račka, gos)

image
Iskanje otroka v sebi
Se spomniš Christopherja Robina, junaka iz knjig o medvedku Puju? Kot mlad fant se je v družbi odločnih in simpatičnih (plišastih) živali podajal v številne avanture. Zdaj je že odrasel moški in življenje ni takšno, kot si je želel. Sedeč na klopci se Christopher zazre vase in notranji klic na pomoč znova prebudi otroške prijatelje, ki mu bodo skupaj z ‘‘vodjo’‘, medvedkom Pujem, pomagali najti otroka v sebi in moč, da se spopade z novimi življenjskimi preizkušnjami. Več v družinski pustolovščini Christopher Robin.

Skrivno življenje mačk
imageMačkon Blanke s svojim sinom živi ležerno mačje življenje. A mačji mladič je že sit udobja, saj ga daje radovednost, kaj se skriva na drugi strani okna. Ko oče sinu pove za skrivnostno deželo Peachtopio, je sin še bolj odločen, da gre na pot v to čudovito mačjo deželo.
Izdela krila in poleti skozi okno v širni svet. Oče in njun sostanovalec papagaj se odpravita za njim … ni dolgo, ko mačje skrivnosti začnejo curljati na dan. Več v kinematografih v Skrivno življenje mačk.

V slogi je moč!

Gosak Pen je neodgovoren primerek svoje vrste, ki noče slediti pravilom gosje družine, noče usklajeno leteti v značilni V-formaciji … in predvsem noče voditi mladičev proti prezimovališču. Raje se zabava in skrbi sam zase. Tudi ko ga za pomoč prosita osiroteli rački Chao in Chi, arogantno zamahne s krili in zmrdne s kljunom. A ko si med predrznim letenjem poškoduje krila, se zave, da bodo morali nenavadni sopotniki strniti formacijo, če želijo ubežati zimi in snegu. Več na velikih platnih v Račka, račka, gos.

Odgovori na nagradno vprašanje!

V kakšni formaciji letijo gosi proti prezimovališču?

Nagrada
2 x majica z motivom filma Račka, račka, gos

Odgovor na nagradno vprašanje pošlji do 17. septembra 2018 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana. Priloži tudi Dovoljenje za sodelovanje, ki ga najdeš v reviji ali tukaj.

image


Facebook Junior.si

Anketa


Mačji panda ali rdeči panda sodi med:


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izdelava spletne strani :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov