Vstopna stranKaj dogaja?9. Juniorjev likovni ekonatečaj

9. Juniorjev likovni ekonatečaj

Fotografije: Janez Skok (otroci); arhiv pokrovitelja (Medena vas); Založba Sidarta (naslovnica Pravljične poti); Založba Rokus Klett (naslovnica Najlepši kraji)

Uredništvo revije National Geographic Junior razpisuje nov likovni ekonatečaj ter te vabi na izlet z domišljijo! Ker so Združeni narodi leto 2017 razglasili za mednarodno leto trajnostnega turizma in razvoja, smo letošnji likovni natečaj naslovili: Na izletu.

image

Zdaj je priložnost, da gremo na “sanjski izlet”. Na morje, v hribe, v puščavo ali v džunglo ... Morda v kakšno neznano mesto ... Na izbiro imaš veliko daljnih ali bližnjih krajev, saj nam Zemlja v svoji raznolikosti ponuja neomejeno možnosti. Povsod lahko najdemo nekaj posebnega – živali, rastline, zgradbe in barve, ki so zelo drugačne od tistih v tvojem domačem kraju. Celo nebo je lahko drugačno. Nekateri gredo radi na izlet večkrat na isto mesto, ker je tam vedno lepo in zanimivo. Poleti se kopajo v morju, pozimi smučajo, spomladi si ogledujejo ponovno prebujenje narave in jeseni nabirajo zanimive odpadle liste. Kaj pa ti rad počneš?

Ko gremo na izlet, lahko spoznamo bogastvo narave in okolja, navade, oblačila, jezik in šege drugih narodov. Tisti, ki pridejo na izlet k nam, lahko vidijo, kako živimo mi in kaj je zanimivega in drugačnega v našem okolju. Kako dolgočasno bi bilo, če bi bil svet povsod enak! Zato je lepo spoznati in ceniti vsak kotiček našega planeta.

Če pa danes ne moreš iti na izlet, zapri oči in v domišljiji potuj v svet, kjer so – na primer –živali ogromne in ljudje majhni. Ali kjer bi lahko leteli na krilih kakšne rajske ptice, ki bi nam razkazala svet od zgoraj. Z malo domišljije gremo lahko na nepozaben izlet!

Izlet z domišljijo pa doživimo tudi, kadar se likovno izražamo. Likovni izdelki nam lahko pokažejo najlepše spomine na zanimive izlete ali kako si predstavljamo, da bo naš prihodnji obisk v neznano. Kaj bi narisali ali naslikali? Kakšne barve in oblike bi uporabili? Koga ali kaj bi upodobili?

Na risbi, sliki ali grafiki nam pokaži najbolj izvirno upodobitev teme. Za oblikovanje uporabi enega ali več likovnih materialov po svoji izbiri. Naj tvoja risba, slika, fotomontaža, grafika ali drug likovni izdelek ne bo večja od formata A3 (velikost risalnega lista). Če boš izdelal maketo, naj ne presega naslednjih mer 0,50 m x 0,50 m x 0,50 m!

Svoje likovno delo pošlji do 31. marca 2017 na naslov: National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana s pripisom Juniorjev likovni ekonatečaj.

Ne pozabi izpolniti prijavnice, ki jo najdeš v februarski in/ali marčni številki revije ali pa si jo natisneš tukaj. Brez prijavnice sodelovanje ni veljavno!

Likovni natečaj je vsebinsko zasnovala dr. Beatriz Tomšič Čerkez.

NAGRADE:

image

Prva nagrada: vikend paket za vso družino v Medeni vasi (hiška Vili).
10 najbolj izvirnih ustvarjalcev: družinski izletniški vodnik Pravljične poti Slovenije
Nagrade za mentorje: mentorji vseh nagrajenih avtorjev prejmejo knjigo National Geographica Najlepši kraji na svetu.

image image

Za starše in mentorje:

Dolga pravila natečaja za starše.
Prijavnica

Pokrovitelji nagrad:
image

image


Facebook Junior.si

Vpiši se


Ime Geslo

Anketa


Kolikokrat je ob rojstvu mladič pande manjši od matere?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izrada web stranica :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov