Vstopna stranKaj dogaja?Arhiv

Titanik in Bermudski trikotnik na suhem

Fotografiji: NG Channel

image

Najslavnejša ladijska razbitina na svetu, Titanik, leži več kot 3600 metrov globoko v ledenih vodah Atlantskega oceana. Ustvarjalci nove oddaje Izsušitev Titanika bodo več kot stoletje po tragični nesreči s pomočjo novih
tehnologij naredili nekaj osupljivega: navidezno bodo izsušili kraj, kjer leži razbitina. S pomočjo naprednejše tehnologije bo tako bolj jasno, kako se je Titanik v resnici potopil.

Filmski ustvarjalci so se lotili tudi raziskovanja še ene velike skrivnosti – Bermudskega trikotnika. To je del Atlantskega oceana, kjer naj bi nepojasnjeno izginjale ladje in letala ... Tudi s tega območja bodo vodo dobesedno izčrpali. Le kaj leži pod površjem legendarnega trikotnika?
Spoznali bomo nenavadne geološke lastnosti in poskušali osvetliti skrivnostne dogodke, ki so jih dokumentirali v tem delčku morja.

Oddaja Izsušitev Titanika bo na sporedu televizijskega programa National Geographic Channel v nedeljo, 10. maja ob 20.55 uri. Takoj zatem pa bo sledila Izsušitev Bermudskega trikotnika ob 21.55. Ker vemo, da ti starši ne bodo pustili gledati tako poznih oddaj (in še prav imajo), za ponovitve preveri televizijski spored!


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.