Vstopna stranKaj dogaja?Arhiv

Ponovno iščemo najfotografijo!

Fotografija: © ISTOCKPHOTO / SCULPIES

Vabimo te, da sodeluješ v novem Juniorjevem fotografskem natečaju! Vzemi v roke svoj fotoaparat in poišči motiv, ki sodi v naslednje štiri kategorije: humor, živali, pokrajina ali ljudje.
Morda ti posnetek prinese nepozabno dogodivščino – enotedensko potovanje v Egipt ali katero od drugih vznemirljivih nagrad. 
Natečaj poteka od 1. julija do 30. septembra 2010.

KAKO LAHKO SODELUJEŠ
Predvsem moraš biti osnovnošolec, star od 6 do 14 let. Pošlješ nam lahko največ štiri fotografije (za vsako kategorijo eno) formata od 13 x 18 cm do 20 x 30 cm. Na natečaju lahko sodeluješ tudi z digitalnimi fotografijami. Fotografije v digitalni tehniki morajo biti v formatu JPG in vsaj 1600 slikovnih točk (pikslov) po daljši stranici fotografije, vendar ne večje kot 5 MB.
Pred oddajo naj tvoji starši preverijo, ali posnetki ustrezajo predpisanim tehničnim zahtevam.

POMEMBNO!
Svoje posnetke pošlji do 30. septembra 2010 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana, s pripisom Za Juniorjev fotonatečaj. Prijava je veljavna zgolj z izpolnjeno prijavnico, ki jo najdeš tukaj.

STROKOVNO OKO
Fotografije bo pregledala, ocenila in izbrala posebna strokovna žirija, ki jo sestavljajo:
- Arne Hodalič, priznani fotoreporter in urednik za fotografijo pri reviji NG Junior in NG Slovenija,
- Barbara Čeferin, fotografinja in kustosinja razstave nagrajenih fotografij,
- Irena Cerar, odgovorna urednica izdaj National Geographic Junior.

NAGRADE
Absolutni zmagovalec: enotedensko potovanje v Egipt, ki vključuje enodnevno fotografsko delavnico v družbi vrhunskega fotografa Matjaža Kačičnika (za nagrajenca in odraslega spremljevalca). Slovenski fotograf Matjaž Kačičnik že več let živi v Egiptu. Sodeluje z različnimi arheološkimi odpravami. Bil je eden izmed redkih fotografov, ki je smel fotografirati notranjost faraonskih grobnic v Dolini kraljev v Luksorju.

image

Zmagovalci posameznih kategorij: National Geographicova knjiga Velike selitve in fotosafari z biologom in fotografom v ZOO Ljubljana.

Drugo-, tretje- in četrtouvrščeni vsake kategorije: Fotosafari z biologom in fotografom v ZOO Ljubljana.

Finalisti – ožji izbor (20): Knjiga National Geographica 100 izbranih fotografij živali in knjižne kazalke s slikami živali


Izbrali in nagradili bomo 20 najboljših fotografov. Oktobra bomo pripravili slovesno podelitev nagrad in fotografsko razstavo vseh nagrajenih del. Na koncu razstave bomo organizirali tudi tradicionalno dobrodelno dražbo.

Zmagovalno fotografijo vsake kategorije bomo poslali na sedež Društva National Geographic Society, in tam bo sodelovala na mednarodnem fotografskem natečaju. Slovenski posnetki se bodo kosali z zmagovalnimi fotografijami iz drugih držav. Najboljši fotograf bo osvojil sijajno nagrado, enotedensko potovanje v Washington, glavno mesto ZDA!
Mednarodni nagrajenci bodo znani konec januarja 2011.

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.