Vstopna stranKaj dogaja?Arhiv

Pomagali smo do nove sobe za otroke!

Fotografije: Arne Hodalič, URI – Soča

Soba s simpatičnim imenom Snoezelen je namenjena otrokom z motnjami v razvoju, otrokom po poškodbi možganov in otrokom z učnimi težavami in kroničnimi bolečinami. V tej sobi lahko terapevti otrokove občutke kot so dotik, vonj, vibracije, vid, sluh spodbujajo s svetlobnimi učinki, glasbo. Prav zabavno je na primer opazovati visoke stolpe z mehurčki, ki jih lahko tudi otipamo, ali ležati na veliki, tresoči se postelji, se dotikati drobnih svetlobnih pikic, ki se zdijo kot zvezdno nebo ... Soba deluje zelo pomirjujoče, oprema pa je prilagojena in izdelana iz posebnih materialov, da se otroci nikakor ne morejo poškodovati.

Svečanega odprtja smo se udeležili tudi mi in ponosno prejeli priznanje za “organizacijo humanitarnih aktivnosti, zbiranje denarnih sredstev, širjenje ideje humanosti in pomoč otrokom s posebnimi potrebami”.

image
Pred uradno otvoritvijo sobe je potekal zabavni program.

image
V okviru dogodka so se podelila tudi priznanja donatorjem. Na fotografiji je priznanje prejel Arne Hodalič.

image
Dr. Katja Groleger Sršen, predsednica društva KROS, in mag. Robert Cugelj, direktor URI-Soča, ob uradni otvoritvi sobe Snoezelen.

image
Irena Cerar, odgovorna urednica National Geographic Juniorja s priznanjem, ki ga je Založba Rokus Klett prejela za svoja humanitarna prizadevanja.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.