Vstopna stranKaj dogaja?Arhiv

Kralji živali leto dni kasneje

Besedilo: Maja Omladič
Fotografije: Matej Topovšek

Lev ima gosto grivo in glasno rjovi, zato ga pogosto imenujemo kralj živali. Kralji živali so bili pred dobrim letom dni tudi Iva, Andraž in Rok, ki so zmagali na Juniorjevem kvizu Skozi vrata znanja do potovanja. Pogumno so se borili celo šolsko leto 2006/2007 in za zaključek poleti odleteli v Washington. In kako ti juniorji leto dni kasneje gledajo na svojo pustolovščino?

image

Ko smo se srečali na slovenski Obali, skoraj nismo mogli verjeti, kako so zrasli in kako so še vedno povezani. Andraž in Iva zdaj obiskujeta 6. razred OŠ Antona Ukmarja Koper, Rok se je preselil in obiskuje OŠ Lucija. Še vedno so vsi navdušeni nad naravo, kar so med kosilom dokazali z raziskovanjem čebel ob bližnji fontani. Potovanja se spominjajo z navdušenjem in upajo, da bodo še kdaj imeli priložnost, da odletijo tako daleč.
Iva je še vedno ljubiteljica knjig in zdaj posega že po skoraj odrasli literaturi. Andraž in Rok poleg počitniških potepanj ter raziskovanja bližnje in daljne okolice obožujeta spletne računalniške igrice. Tudi kakšen ribolov vsem trem kdaj razbremeni dni.
Mentorica Kira je zdaj upokojena. Skrbi za svoje nasade oljk, jablan in grozdja, poleg tega občasno priskoči na pomoč pri različnih šolskih ali izvenšolskih projektih.
Kralji živali so si z znanjem priborili nepozabno potovanje v Združene države Amerike, zato juniorji le pridno berite in se učite – kdove, morda se tudi vam ponudi podobna priložnost.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.