Vstopna stranKaj dogaja?Arhiv

Kaj bomo gledali

Fotografiji: NG CHANNEL

Genialni Stephen Hawking

image

Pravijo, da je vsakega velikega genija v zgodovini spremljal njegov veliki tekmec, neustavljivi nasprotnik. In da so najbolj vrhunski izumi na svetu rezultat boja med dvema genialnima umoma.
V miniseriji z naslovom Genialni Stephen Hawking bomo spremljali takšne tekmece v boju na vse ali nič in spoznali, kako so nam izborili prihodnost. Šest oddaj bo na sporedu na televizijskem programu National Geographic Channel ob sredah ob 20.55.

Raziskovalec: Točka brez vrnitve

image

Skupina vrhunskih alpinistov se mora spopasti s strahovi in osebnimi dvomi, da bi lahko dosegla oddaljene vrhove na koncu sveta. Poskušajo se vzpeti na Hkakabo Razi, najvišjo goro v jugovzhodni Aziji. Do sedaj je uspelo doseči vrh in preživeti le dvema človekoma. Ekipa se mora prebijati skozi nevarno džunglo, polno kač, in neposeljeno divjino Mjanmara, starodavne dežele, ki se je šele pred nedavnim razkrila preostalemu svetu.

Na zasneženih vrhovih se mora vsak plezalec soočiti z demoni, ki ga preganjajo, da bi zmogel priti na vrh in se vrniti živ. Oddaja Raziskovalec: Točka brez vrnitve bo na sporedu na televizijskem programu National Geographic Channel v nedeljo, 5. junija ob 21.55. Ker sta oddaji predvajani precej pozno, v televizijskem sporedu poišči zgodnejše ponovitve.

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.