Vstopna stranKaj dogaja?Arhiv

Juniorjeva ekoštevilka z Neisho

Fotografija: Goran Antelj

Dragi juniorji in juniorke!
Rada bi se vam predstavila. Moje ime je Neisha, sem glasbenica in velika ljubiteljica narave. Odrasla sem v Poljanski dolini, kamor smo se z družino preselili iz Ljubljane. Moja ljubezen do vsega, kar ne govori, je prav tam pognala korenine. Zdrava narava nam je podarjala najboljšo hrano, največ zabave in je tako hitro menjala ‘srajčke’ in poskrbela za presenečenja, da smo kar pozabili na televizijo. Ob kopici domačih ljubljenčkov nisem imela nobenih želja po igricah in ždenju za računalnikom.

Ko je moj oče zelo zbolel, sem se odločila, da bom naštudirala zeliščarsko čarovnijo in ga pozdravila. Prebrala sem knjigo patra Ašiča, vzela največjo košaro in se odpravila na lov za zdravilnimi zelmi. Strašno sem verjela v to moč, ki se skriva v neokrnjenem, v koreninicah, v jagodičevju in v vejicah ter lističih. Vse sem skrbno posušila ter iz njih kasneje pripravljala zvarke in čaje. Še danes najprej raje preverim, kakšno zdravilo zame skriva mati narava, preden vzamem kakšno tableto.

Zato bodimo hvaležni za vse njene darove, jo čuvajmo in ohranjajmo čim bolj čisto. Z vsemi živimi bitji bi se ljudje lahko že enkrat spoprijateljili in postali eno. Eno življenje. En svet. In en prav posebej lep dan vam želim. Pa tudi veliko užitkov ob prebiranju posebne ekoštevilke o divjini, ki je pred vami.

Pozdravček, vaša Neisha


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.