Vstopna stranKaj dogaja?Arhiv

Dražba uspela – prodano!

Fotografije: Arne Hodalič, Zmago Jereb

V sredo, 22. oktobra 2008, smo se še zadnjič dobili na razstavi najboljših fotografij z natečajev revij National Geographic Junior in National Geographic Slovenija. V Slovenskem etnografskem muzeju je potekala tudi dobrodelna dražba, ki jo je pripravila Galerija Fotografija.
Tako kot vsako leto doslej je tudi to dobrodelno dražbo vodil gospod Mitja Meršol. Uspeh je bil odličen! Zbrali smo 12.000 evrov. Ta denar bo služil Ultrazvočnemu društvu, saj bodo kupili računalniško podprt kardiotokograf za ljubljansko porodnišnico.
Te zanima, katera fotografija je prislužila največ denarja za kardiotokograf? To je 600 evrov vredna fotografija avtorice Tine Krajnc z naslovom Jeans Dreams. Drugouvrščena je bila fotografija Sare Ternifi z naslovom Pokrajina, ki je stala 550 evrov. Fotografija Daše Robič z naslovom Kopalnica pa je porodnišnici prislužila 500 evrov.


image
Gospod Mitja Meršol je že ustaljeni član, ki je tudi letos vodil dražbo.


image
Prvič, drugič … Prodano gospodu v črnem!

image
Še malo nam manjka, pa bomo zbrali za kardiotokograf.

image
Znani fotograf Arne Hodalič je spregovoril o namenu fotografskega natečaja. Ta je spodbujati mlade fotografe, kot si ti. Prepričan je, da nam delo dobro uspeva, saj se mnogi avtorji pojavljajo več let zapored in postajajo vedno boljši.

image
Prijazno nas je nagovorila tudi Barbara Čeferin, soorganizatorka in pobudnica razstave.

image
Tudi odgovorna urednica National Geographic Juniorja je pozdravila vse prisotne.


image
Vesela ekipa National Geographica: Miha Kovač, odgovorni urednik National Geographic Slovenija, Irena Cerar, odgovorna urednica National Geographic Juniorja, in Arne Hodalič, urednik za fotografijo obeh revij,.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.