Vstopna stranKaj dogaja?Arhiv

Arheozabava

NAPOVEDNIK DOGODKOV ZA OTROKE V SEPTEMBRU
Sobota, 4. in 18. septembra 2010, ob 10.30: DETEKTIVI PRETEKLOSTI
Si vedel, da je arheologija veliko več kot nevarna pustolovščina Indiana Jonesa in iskanje starodavnih zakladov?
Zato juniorje vabijo v družbo slavne arheologinje Jane Žlička, ki jim bo podrobno predstavila svoje delo ter jih podučila o pomenu arheoloških ostankov. Nato se boste lotili reševanja zapletenega primera ter se tudi sami izurili v arheoloških izkopavanjih na muzejski zelenici. Ugotovili boste, da so izkopavanja le eden od načinov odkrivanja preteklosti. Izkopane predmete boste kot pravi arheologi-detektivi skrbno preučili in spoznali, kakšno pot prepotujejo od odkritja do muzejske vitrine, ter prisluhnili zgodbam, ki jih skrivajo v sebi.
Oblecite se primerno za izkopavanja v arheopeskovniku.
Delavnica je primerna za otroke od 7. leta dalje. Trajanje: 120 min. Cena: 3,5 EUR.
V primeru slabega vremena bo na sporedu nadomestna delavnica.

Sobota, 11. septembra 2010, ob 10.30: JAMSKI LJUDJE IN PIŠČAL
Na delavnici bomo spoznali eksponat (razstavni predmet) svetovnega pomena, neandertalčevo piščal iz jame Divje babe. Izvedeli boste, kakšen je bil razvoj človeka, kar je nadvse pomembno za razumevanje te arheološke najdbe. Tematiko bodo predstavili ob razstavljeni piščali in slikovnem gradivu, predmete pa boste lahko otipali, izdelavo neandertalčeve piščali pa vam bodo tudi praktično prikazali. Program boste zaključili z družabno igro Lov na mamuta, v ustvarjalnem delu pa si bo vsak izdelal kamenodobno sulico.
Delavnica je primerna za otroke od 8. leta dalje. Trajanje: 120 min. Cena 3,5 EUR.

Sobota, 25. septembra 2010, ob 10.30: V GOSTEH PRI EMONSKEM MEŠČANU
Narodni muzej Slovenije hrani več kot 200 kamnitih spomenikov z napisi, večinoma iz rimskega obdobja, ki razkrivajo različne plati preteklega življenja. V sklopu zbirke je tudi pozlačen kip Emonca, oblečenega v značilno rimsko togo, zato se boste na delavnici tudi sami tako oblekli. Nato se boste pridružili emonskemu meščanu Narmusu, ki nas bo popeljal v rimski vsakdan. V njegovi družbi boste spoznali rimsko kuhinjo, igre, vojsko, promet in rimske bogove, naučili pa se boste tudi, kako izgnati zle duhove! Delavnico boste sklenili z izdelavo naglavnega venca.
Delavnica je primerna za otroke od 7. leta dalje. Trajanje: 120 min. Cena 3,5 EUR.
Izdelke, narejene na delavnicah, lahko odnesete domov. Udeležba je omejena. Nakup vstopnic je mogoč tudi v predprodaji. Če se želi delavnice udeležiti otrok, mlajši od starostne omejitve, naj bo na delavnici v spremstvu odraslega. Vstopnico je dolžan poravnati tudi spremljevalec.


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.