Vstopna stranKaj dogaja?Arhiv

GREMO NA DIVJE!

Fotografije: arhiv TNP

Uredništvo revije National Geographic Junior v sodelovanju s Triglavskim narodnim parkom razpisuje 6. Juniorjev likovni ekonatečaj. Tokrat bomo ustvarjali na temo DIVJINE!

Kdo od vas ni kdaj sanjal, da se sprehaja po kakšnem divjem, neraziskanem delu sveta? Divjina nas pritegne, ker ne vemo, kaj skriva, in si jo predstavljamo kot vir enkratnih in neverjetnih doživetij. Gozd, puščava, reka, kraška jama, veliko mesto … vse to nas spominja na divjino.

imageKaj pa lahko srečamo v divjini? V gozdu ali puščavi živali in rastline najrazličnejših vrst, oblik, barv in velikosti; reka nas preseneča s svojo močjo in nepredvidljivostjo; jama nam pokaže kraljestvo oblik, barv, skritih kotičkov, vijugaste poti in velike dvorane.

Zakaj pa je veliko mesto tudi primer divjine? Skoraj neskončno število cest, ki se križajo v različne smeri in po katerih se drenjajo avtomobili, avtobusi, motorji in tovornjaki, ljudje drvijo vsepovsod, nebotičniki nam skrivajo obraz sonca in še marsikaj bi lahko omenili.

image

Ali bi se skupaj sprehajali po tistem divjem kraju, ki je tebi najbolj všeč? Kje smo? Ali tukaj živijo kakšne posebne živali? Vidimo njihove sledi na zemlji? Kakšne zvoke slišiš? Kakšen je vonj tega kraja?

imageDivjine pa ne občudujemo samo v naravi. Tudi likovni izdelki nam lahko pokažejo najlepše podobe divjine, ki nastanejo v tvojem spominu, predstavi in domišljiji. Ali bi nam jo lahko pokazal? Kaj vse bi narisal ali naslikal? Kakšne barve in oblike bi uporabil? Koga ali kaj bi upodobil? Za oblikovanje uporabi enega ali več katerih koli likovnih materialov. Naj tvoja risba, slika, fotomontaža, grafika ali druga umetnina ne bo večja od formata A3 (velikost risalnega lista). Če boš izdelal maketo, naj ne presega naslednjih mer 0,5 x 0,5 x 0,5 m!

Svoje likovno delo pošlji do 31. marca 2014 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana, s pripisom Juniorjev likovni ekonatečaj. Ne pozabi izpolniti prijavnice, ki jo najdeš v februarski in marčni številki revije ali pa si jo natisneš tukaj.

Brez prijavnice sodelovanje ni veljavno!


Likovni natečaj je vsebinsko zasnovala dr. Beatriz Tomšič Čerkez.


DIVJE NAGRADE:

Prva nagrada: 2 nočitvi za vso družino v koči TNP Goreljek na Pokljuki. image

Druga nagrada: družinska vstopnica za Informacijsko središče TNP Dom Trenta in brezplačni vodeni ogled Soške poti za vso družino. image

Tretja nagrada:družinska vstopnica za Pocarjevo domačijo v Zgornji Radovni. image

10 najbolj izvirnih ustvarjalcev ter njihovih družin: voden ogled učne poti Šotno barje Goreljek na Pokljuki

Nagrajenci od 11. do 20. mesta: slikanica TNP Pri babici na kmetiji. Nagrade za mentorje: mentorji najboljših treh izdelkov prejmejo knjižno uspešnico Divja, ki jo podarja Mladinska knjiga založba. image

Nagrada za srečneže: med NEnagrajenimi avtorji likovnih del bomo izžrebali 10 srečnežev, ki bodo prejeli po dva darilna bona za ogled filma v Kinodvoru.

Pokrovitelj divjih nagrad je: image

Dolga pravila – za starše in mentorje

Prijavnica

 

 

 


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.