Vstopna stranKaj dogaja?Arhiv

3. Juniorjev likovni ekonatečaj

Fotografiji: © Istockphoto / Morganl (otroci); © Istockphoto / Gaspr (Pokljuka)

Veš, da so gozdovi zelo pomembni za naše dobro počutje, da nam “čistijo” zrak in poklanjajo eno najbolj vsestransko uporabnih surovin –les. Les uporabimo za različne stvari, od ogrevanja do izdelave papirja in pohištva. Gozd je tudi vir enkratnih doživetij, ko se lahko sprehajamo po njem. Poleti nas osveži z zelenjem, jeseni nas greje z neskončnimi odtenki rjavih barv, tudi v belem zimskem gozdu se lahko igramo in uživamo. Koliko različnih oblik dreves in barv listov si že videl? Si že kdaj preštel koliko raznovrstnih živali si srečal ob sprehodu po gozdu? Kakšne zvoke slišiš? Kakšen je vonj gozda? Kako vidiš nebo pod krošnjami velikih dreves?

image

Gozda pa ne občudujemo samo v naravi. Tudi likovni izdelki nam lahko pokažejo najlepše podobe gozda, ki nastanejo v spominu in domišljiji. Ali bi nam lahko pokazal svojo najljubšo podobo gozda? Kaj vse bi narisal ali naslikal? Kakšne barve in oblike bi uporabil? Koga ali kaj bi upodobil?

Likovni materiali

Za oblikovanje uporabi enega ali več katerih koli likovnih materialov. Naj tvoja risba, slika, fotomontaža, grafika ali druga umetnina ne bo večja od formata A3 (velikost risalnega lista). Če boš izdelal maketo, naj ne presega naslednjih mer 0,50 x 0,50 x 0,50 m!

Do kdaj imam čas?

Svoje likovno delo pošlji do 31. marca 2011 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9b, 1000 Ljubljana, s pripisom Juniorjev likovni ekonatečaj. Ne pozabi izpolniti prijavnice, ki jo najdeš tukaj.
Brez prijavnice sodelovanje ni veljavno!

image

Nagrade
1. nagrada: Enotedenski paket bivanja na Pokljuki z vodenim ogledom gozdov na Pokljuki (za vso družino)
2. nagrada: Vikend paket bivanja na Pokljuki z vodenim ogledom gozdov na Pokljuki (za vso družino)
3. nagrada: Vodeni izlet po gozdni učni poti za 25 otrok z enim odraslim spremljevalcem ter z zaključno pogostitvijo.

Nagrade za mentorje: Mentorji najboljših treh izdelkov prejmejo knjižno nagrado. 

Izbrana likovna dela bomo razstavili na centralni enoti Zavoda za gozdove Slovenije v Ljubljani. Slovesno odprtje razstave in podelitev nagrad bo 21. aprila 2011, na predvečer dneva Zemlje. Najboljša likovna dela bomo objavili v National Geographic Juniorju in na spletnih straneh revije.

imageNagrade je omogočil:


image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko let smo slovenske juniorje navduševali za raziskovanje in varovanje našega planeta?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.