Imamo nagrajence 14. fotografskega natečaja!

image

Na 14. Juniorjev natečaj za najfotografijo smo prejeli 166 fotografij, ki jih je posnelo 72 mladih fotografov iz vse Slovenije. Strokovna žirija je že izbrala nagrajence! Vsem mladim fotografom čestitamo za ustvarjalnost, izvirnost in pogum, da so svoje fotografije poslali na natečaj, nagrajencem pa iskreno voščimo za uspeh. Preveri, kdo so letošnji nagrajenci!


Znan je nagrajenec Juniorjeve nagradne igre

image

V okviru nagradne igre NG Junior »VREDNOSTNI BON 2018«, smo izžrebali nagrajenca, ki prejme vrednostni bon v znesku 100 € za nakup športne opreme v trgovinah Intersport.


Fotografova Noetova barka

image

Živali, fotografirane čisto od blizu, v pravem fotografskem studiu, so videti, kot bi bile resnične! Pri na razstavo National Geographica z naslovom Photo Ark. Gre za projekt fotografa Joela Sartoreja, da bi na portretih ujel čim več ogroženih živali. Razstava bo odprta do 13. januarja 2019 v Galeriji »S« na Ljubljanskem gradu.


Planet ali plastika?

image

Morska želva plava v morju in zagleda nekaj na videz nekaj sila okusnega. „Jamiii!“ si reče. Misli, da je meduza. Zaplava proti »kosilu« in ga pogoltne. Ampak plavajoči predmet ni meduza. Je plastična vrečka, ki ogrozi želvino življenje. Želva lahko resno zboli in pogosto celo pogine.


»Slikarija je vendar nekaj lepega ...«

image

Ivana Kobilca je najpomembnejša slovenska slikarka. Kljub prepričanju 19. stoletja, da je slikarstvo bolj kot ne moška domena, je sledila svojim sanjam ter se dokazala kot izjemna umetnica. Razstava njenih del (največja doslej!) je do 10. februarja 2019 na ogled v Narodni galeriji v Ljubljani.


Kresanje miselnih celic

image

V studiu Televizije Slovenije in pred malimi zasloni bomo znova lahko spremljali kresanje mnenj in sivih celic, saj se bo 32 šolskih ekip iz vse Slovenije potegovalo za končni finale. Ne prezri! Na sporedu ob sobotah zjutraj.


Novembra na velikih zaslonih

image

Zelena bitja iz vesolja, animirani avtomobili, magične živali ter domišljijska kraljestva – vse to nas čaka novembra v kinematografih. Preveri in izberi pravi film zase.


Staro za novo

image

Že kaj vohaš sneg? Ljubitelji smučanja, deskanja in drugih snežnih radosti že razmišljajo o svojih podvigih.


Odprimo knjige

image

Od 20. do 25. novembra bo v Ljubljani potekal 34. slovenski knjižni sejem. Letos bo še posebej zanimiv, saj bo veliko prostora in programov namenjenih prav knjigam za otroke in mlade. Če si knjigoljubec, ali bi to šele rad postal, ne spreglej največje tovrstne prireditve pri nas.


Najdan

image

29. novembra bo minilo 50 let, odkar je komisija za svetovno in naravno dediščino pri UNESCU uvrstila Škocjanske jame na seznam svetovne dediščine. Ali veš, da v njih živi več vrst netopirjev, človeška ribica in različni podzemni rakci ter hrošči?


Pravljice o zmajih

image

V ljudskih pravljicah je mogoče skoraj vse. Navaden železni prstan ima v sebi moč, da izpolni vsako željo, kača ni navadna kača, ampak v kačo zakleto dekle, kačja kraljica nosi kronico, ki prazno skrinjo do roba napolni z zlatom, moko ali mehko volno. Strašnemu zmaju znova in znova rastejo glave, premaga pa ga lahko le tisti, ki ve, kako naj se ga loti.


Facebook

FB

Junior se je pridružil pisani druščini uporabnikov Facebooka. Pridruži se jim tudi ti!image


Facebook Junior.si

Anketa


Koliko časa se razgrajuje plastična vrečka?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.