10. Juniorjev likovni ekonatečaj

image

Uredništvo revije National Geographic Junior v sodelovanju z Ljubljanskim gradom razpisuje nov, že 10. Juniorjev likovni ekonatečaj. Vabimo te, da ustvariš svoje zmajevo jajce ter vanj skriješ največjo skrivnost.


So ptički se ženili …

image

Na gregorjevo goduje sv. Gregor, ki “luč v vodo vrže” in oznani začetek pomladi. Pri nas velja ta dan tudi za slovenski praznik zaljubljencev. V tem času namreč že opazimo, da je sonce močnejše, ptički že veselo žvrgolijo, zato velja, da se na ta dan ženijo ptički.


Najdnevi

image

V tem mesecu bomo praznovali kar nekaj mednarodnih dni. Izpostavljamo 21. in 22. marec, ko obeležujemo svetovni dan gozdov in svetovni dan voda. Ali veš, da Slovenija sodi med ene najbolj gozdnatih držav v Evropi? A mnoge živali so zaradi krčenja gozdov ogrožene. Pri nas zaradi velikih sklenjenih gozdnih površin najdejo »poslednje zatočišče« volk, medved in ris.


Brezmejno prijateljstvo

image

Zgodba o prijateljstvu med Sebastijanom in velikim pirenejskim planinskim ovčarjem se nadaljuje. V tretjem in zadnjem delu filmske trilogije je deček star 12 let, a še vedno enako trmast in neustrašen kot v predhodnih zgodbah.


Avto na elastiko

image

Avtomobil za svoje delovanje porablja bencin, plin, elektriko … a čisto posebni avti se »vozijo« tudi s pomočjo elastike in natezne vzmeti! Kako? Preveri na že 15. državnem Tekmovanju elastomobilov 2018.


Vijuganje med količki

image

Tudi mesec marec bomo pričeli športno. Prvi marčni konec tedna na podkorensko strmino prihajajo najboljši alpski smučarji sveta. V Kranjski Gori se bodo za 57. Pokal Vitranc v pogumu in športni eksplozivnosti pomerili veleslalomisti in slalomisti.


Skoki

image

Pred stoletjem smo ljudje samo sanjali, da bi skočili čez sto metrov … Danes skakalci skočijo krepko čez dvesto metrov. Slovenski športni dogodek leta se bo letos odvil med 22. in 25. marcem. Kje? Pod Poncami, seveda.


Plesni parket vabi

image

Spomladi se na televizijske ekrane vrača šov Zvezde plešejo. Odgovori na nagradno vprašanje in zadani zapestnico ZVEZDE PLEŠEJO!!


Evforija na kotalkah

image

Minuli mesec je ob informaciji, da bodo glavni junaki priljubljene mladinske serije Soy Luna 3. aprila nastopili v ljubljanski Areni Stožice, zavladala prava evforija. Pa ne samo to! 5. marca se glavna junakinja Karol Sevilla s soigralci v drugi sezoni vrača tudi na male zaslone.


Facebook

FB

Junior se je pridružil pisani druščini uporabnikov Facebooka. Pridruži se jim tudi ti!image


Facebook Junior.si

Anketa


V katerem slovenskem muzeju si lahko ogledaš okostje ledenodobnega bizona?


Juniorjeva nagradnica


Tukaj izveš imena srečnih nagrajencev.Slovenija RSS: RSS 2.0
Izdelava spletne strani :: CMS :: Hosting :: SEO NETKO NGJZaložba Rokus Klett                
Oglaševanje
Seznam piškotov